mama_copil_bebelasTu îţi dorești copii și știi că vei fi o mamă extraordinară, dar viitorul tată vrea să mai amâne momentul? Cum să-l convingi să își dorească și el să vă măriţi familia?

Exprimă-ţi calm dorinţa

Dacă vei ţipa la el și îi vei pretinde să te asculte, efectul va fi, cel mai probabil, contrar. La fel, dacă îi vei ridiculiza temerile sau îl vei insulta. Dacă, însă, schimbi foaia și îţi exprimi calm dorinţa, s-ar putea să funcţioneze. Încurajează-l și spune-i și ce tată extraordinar ar putea fi.

Discută despre temerile lui

Întreabă-l ce îl neliniștește. Poate consideră că nu aveţi suficienţi bani pentru a crește un copil sau că nu e, încă, destul de responsabil ca să fie tată. Ori poate nu își dorește acum o schimbare a stilului de viaţă. Vezi ce scenarii catastrofale are în cap și „dezamorsează-le”.  Poate el să se aștepte la ce este mai rău, iar realitatea nu este atât de neagră.

Alcătuiţi un buget și economisiţi

Dacă temerile lui sunt de natură financiară, stabiliţi un plan pentru a economisi bani. Arată-i că poţi să nu mai fii atât de cheltuitoare ca înainte, renunţând la ce nu este necesar. De exemplu, dacă fumezi, ai putea să te lași. Oricum, ca viitoare mamă va trebui să renunţi la acest obicei. Vezi cum poţi găsi soluţii isteţe pentru a putea pune ceva deoparte în așteptarea celui mic.

Oferiţi-vă să staţi cu copiii prietenilor

De comun acord, petreceţi timp împreună cu copiii cunoștinţelor sau ai rudelor. Începeţi cu o oră-două, iar, mai târziu, dacă vă înțelegeți bine cu cei mici, puteţi sta chiar peste noapte, dându-le părinţilor ocazia să plece undeva în weekend. Astfel, soţul tău va avea de învăţat din această experienţă şi va vedea că nu este chiar imposibil să se descurce cu copii. Totodată, poate se va atașa de ei și, cu timpul, își va dori să fie și el tată.

Distraţi-vă din plin cât mai aveţi timp

Pentru anul următor, stabiliţi câteva obiective pe care să le îndepliniţi până vine bebe. Dacă se gândește că nu va mai apuca să se distreze, ieșiţi acum pe cât se poate, mergeţi în vacanţă, la petreceri… Pe scurt, faceţi tot ce v-aţi dori și credeţi că nu veţi mai putea face, atunci când copilul va fi foarte mic.

Sursa: Unica.ro 

Recomandările redacției