cuplu-casatorieDacă sfaturile despre sex şi relaţii din anii ’60 erau de râs (dar şi de plâns), nici toate cele mai recente nu sunt tocmai aplicabile. Într-o carte lansată de curând în Statele Unite, care se vrea să fie noul „graal” al căsniciilor de succes, autoarea le sfătuieşte pe femei să uite de propria persoană şi să îşi slujească bărbatul întru totul.
Autoarea cărţii „Cum să îţi alegi soţul”, Suzanne Venker, este cunoscută pentru faptul că ia feminismul în derâdere şi pune la îndoială libertăţile femeilor din societatea actuală. Astfel, după ea, ca o femeie să îşi găsească un soţ mai uşor şi să aibă un mariaj fericit, trebuie să fie practic slujnica lui şi să petreacă cel mai mult timp în bucătărie şi în pat.
În primul rând, scriitoarea le anunţă pe femei că ele sunt de vină că bărbaţii nu mai caută căsnicii şi să îşi construiască familii în prezent, pentru că începând cu anii ’70, atunci când a luat avânt mişcarea feminină şi s-au cerut salarii egale ale sexelor, ei au fost desconsideraţi.

În aceeaşi idee, Venker mai spune în cartea sa că bărbaţii sunt vânători şi ei sunt cei care trebuie să susţină familiile, în timp ce femeilor nu le place decât să se aranjeze şi să arate bine pentru partenerii lor, iar bărbaţilor le place să vadă asta la ele şi nu mai mult.

 

Sursa:  Unica.ro

Recomandările redacției