N u de puţine ori se întâmplă să achiziţionăm un parfum, iar când ajungem acasă să ne dăm seama că parcă nu ni se potriveşte sau că nu persistă atât cât ne-am fi dorit. Parfumierul Iulia-Victoria Neagoe a vorbit despre testarea corectă a parfu­murilor, cum verificăm dacă e origi­nal sau contrafăcut şi care este dife­renţa dintre apa de parfum şi apa de toaletă.
Cum îţi dai seama dacă un parfum este original
„Acest lucru îl poate depista şi un om care nu are un simţ olfactiv foarte bine dezvoltat. Brandurile cunoscute pe care le gă­sim în parfumerii au nişte coduri de lot şi alte detalii care pot fi verificate online, exis­tă site-uri. Ştiu că le cumpărăm sigilate, dar marşez pe ideea că parfumul trebuie desfăcut. Ţipla, celofanul acela finuţ, trebuie să fie foarte subţire, să nu se vadă lipiturile. De asemenea, ne uităm la scrisul de pe hârtie, să fie corect gramatical. Trebuie să fie trecută ţara de provenienţă, neapărat. Co­dul de pe cutie trebuie să corespundă cu cel de pe fundul sticlei. Când vorbim de branduri care au pe ambalaj tot felul de simbo­luri, acelea foarte greu ar putea fi contra­- făcute. Sunt tot felul de lucruri la îndemână care pot avertiza potenţialii cumpărători“, a explicat parfumierul Iulia-Victoria Neagoe, la Adevărul Live.
Cum testăm un parfum
„În momentul în care mergi să-ţi cumperi un parfum, în primul rând te duci neparfumat şi ideal în prima parte a zilei când simţul olfactiv este odihnit. Miroşi fără să pulverizezi, se simte dacă apropii recipientul. Dacă îți place cum miroase, mergi mai departe şi îl pulverizezi pe un strip. Dacă şi în etapa aceasta îţi place, abia atunci pulverizezi pe piele. Nu trebuie să încercăm pe piele mai mult de două parfumuri, unul pe o mână, altul pe cealaltă. Trebuie pulverizat şi apoi plecăm din parfumerie, aşteptăm măcar o oră să vedem ce se întâmplă“, a mai spus expertul.
De asemenea, parfumierul a confirmat faptul că apa de toaletă are o concentraţie mai mică, de cele mai multe ori pierzându-şi mai uşor persistenţa.

Recomandările redacției