Cum îţi pregăteşti grădina de vară în numai câţiva paşi simpli

0
125

Dacă ai norocul să ai o grădină a ta, ştii foarte bine cât de minunat e să te relaxezi la umbră, admirând florile în toată splendoa­rea lor. Vara este, de departe, anotimpul cel mai spectaculos pentru o grădină, mai ales dacă o îngrijeşti. Iată ce trebuie să faci ca să te bucuri de o grădină îngrijită şi frumoasă.
Scapă de invadatori
Nimănui nu-i place să cureţe grădina de buruieni, dar dacă vrei să arate exemplar este absolut necesar. De asemenea, ar trebui să scapi şi de plantele care au crescut printre dale sau în fisurile din pavaj.
Totodată, asigură-te că grădina ta nu adăposteşte dăunători, precum melcii, că­rora le place să facă ravagii în straturile de flori. În loc să foloseşti pesticide toxice, alege o soluţie naturală. De exemplu, împrăştierea cojilor de ou zdrobit la suprafaţa solului va ajuta la îndepăr­tarea melcilor.
Îngrijeşte copăceii ornamentali
Dacă ai în grădină pomi ornamentali, ar fi bine să te ocupi şi de aspectul lor. Atunci când sunt îngrijiţi, dau un aer elegant grădinii tale. Îndepărtează crenguţele uscate, mai ales dacă i-ai pus pe post de gard viu.
Plantează flori
Grădinile de vară arată cel mai bine când sunt pline de flori colorate. Dacă nu ai avut timp să pui seminţe şi bulbi la momentul potrivit, asta nu înseamnă că nu te poţi bucura de o grădină superbă. Din sere sau de la piaţă poţi cumpăra o mulţime de flori cum sunt crăiţele, japonezele, cerceluşii, care arată minunat şi vor da un aer plăcut curţii tale.
Să fie lumină
Pentru că sunt puţine lucruri mai plăcute decât să te bucuri de răcoarea serilor de vară la tine în grădină, ocupă-te şi de iluminatul exterior. Dacă nu ai încă un sistem special, alege unul inteligent care să îţi permită să ajustezi ambianţa şi să te bucuri de momentele petrecute seara la exterior, împreună cu familia sau cu prietenii.
Mobilierul de grădină
Indiferent că îţi place să iei micul dejun în grădină sau să te relaxezi în weekend cu prietenii, este important ca mobilierul tău de grădină să fie practic şi confortabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.