Cum îți protejezi contul de WhatsApp de hackeri

0
179

De cele mai multe ori, atacurile  cibernetice vin sub forma unor mesaje  ce par a fi trimise de prieteni apropiați. Aceștia îți ”cer” să-ți dezvălui codul primit prin SMS, iar odată ce alegi să-l împărtășești, contul tău va fi blocat.

WhatsApp este una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, însă acest lucru nu înseamnă că nu este vulnerabilă în fața hackerilor. Aceștia nu încetează să ”spargă” conturile utilizatorilor, iar de multe ori folosesc fel și fel de atacuri cibernetice, precum phishing ori scam, conform digi 24

Totuși, trebuie să știi că există numeroase modalități prin care îți poți securiza contul de WhatsApp. Care sunt acestea, află mai jos:

Specialiștii în securitate cibernetică îți recomandă să nu împărtășești cu nimeni codul de șase cifre folosit pentru verificarea contului WhatsApp. Dacă e trimis prin SMS, atunci înseamnă că îți este adresat doar ție. Nu-l trimite nici prietenilor, nici rudelor și nici străinilor.

WhatsApp va genera un cod de fiecare dată când vei încerca să te loghezi într-un device nou folosind numărul de telefon.

O altă modalitate prin care îți poți proteja contul de WhatsApp este să activezi verificarea în doi pași. Poți să o asociezi cu un PIN, spre exemplu.

Aplicația de mesagerie folosește un cod din șase cifre pentru a verifica dacă ești tu atunci când încerci să accesezi contul. Așadar, ca să-ți setezi verificarea în doi pași trebuie să intri la Setări – Verificare în doi pași, după care să setezi codul PIN format din șase cifre și să introduci o adresă de mail pe care o poți folosi pentru a-ți recupera codul, în caz că îl uiți.

Această modalitate este eficientă și pentru a-i împiedica pe hackeri să-ți citească mesajele, chiar dacă îți știu parola, dar nu-ți cunosc acest PIN, conform sursei citate.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.