În dorința de a promova direct în Liga 1, UTA a schimbat „macazul” în vara anului trecut cu privire la lotul de jucători. S-a renunțat la 8 fotba­liști din „garnitura” ce a disputat barajul cu ACS Poli și s-a apelat la mulți fotbaliști cu experiența Ligii 1, care, din păcate, nu au dat randamentul scontat. Conducerea clubului și-a asumat ulterior lipsa de inspirație în campania de achiziții, însă trebuie văzut și dacă s-a înșelat în privința „divorțurilor”, în această categorie fiind incluși și cei patru fotbaliști la care s-a renunțat în debutul stagiunii: Bogdan Căucă, Dan Roman, Ștefan Grigorie și Izet Ajrullahu. Dar să-i luăm pe rând:
Teoretic, Bogdan Miron a făcut un pas în față în cariera sa. A semnat cu prim-divizionara Sepsi Sfântu Gheorghe, pentru care – însă – a evo­luat doar 270 de minute oficiale. A făcut-o în partidele cu Astra Giurgiu (0-0), Juventus București (1-2) și FC Botoșani (0-2). În rest, antrenorii covăsnenilor Vali Suciu, Șandor Nagy și Eugen Neagoe au apelat în special la Niczuly și Fejer.
Bogdan Căucă a fost pentru câteva zile jucătorul UTA-ei. Sosit de la FC Brașov, portarul de 21 de ani nu a trecut de testele lui Dan Țapoș și a fost pus pe liber. A ajuns la ACS Colțea, echipă clasată pe locul 8 la finalul turului Ligii a IV-a Brașov.
Alin Gligor a petrecut prima jumătate a sezonului tot la clubul fanion al Aradului, fiind în litigiu cu acesta. Când și-a obținut statutul de jucător liber de contract a semnat cu divizionara a treia Lunca Teuz Cermei, unde a pus umărul la rezultatele bune din a doua parte a tu­- rului. Fundașul de 33 de ani rămâne unul dintre cei mai constanți fotba­liști arădeni, un adevărat lider al vestiarului.
Chiar dacă a coborât un eșalon, Marius Chindriş pare să fi avut cel mai bun tur de campionat dintre utiștii plecați în vară de la Arad. „Închizătorul” de 26 de ani s-a impus rapid la Petrolul Ploiești, a jucat meci de meci și are șanse bune de a promova în tricoul unei foste campioane a României. În plus, fotbalistul a fost adoptat rapid de pătimașa galerie a „lupilor galbeni” și are șansa de a evolua acasă pe unul dintre cele mai bune stadioane din România, „Ilie Oană”. Chindriș nu a marcat niciun gol în stagiune de toamnă, dar are trei pase decisive pentru colegii săi.
Dumitru Copil a ales cea mai proaspătă divizionară terță ară­deană, unde a început binișor, dar s-a stins pe parcurs. Mijlocașul com­- parat cu Hagi în urmă cu un deceniu are un singur gol marcat pentru Șoimii Lipova și acela în Cupa României, cu Lunca Teuz Cermei. Mai are și două „assisturi”, dar lipovanii se așteptau la altceva de la el.
Dumitru Muntean a început cu gol sezonul în tricoul celor de la ASA Târgu Mureș, dar avea să termine turul în agonie la Olimpia Satu Mare. După despărțirea de „roș-albi”, fotbalistul de bandă a optat pentru două dintre divizionarele secunde cu mari probleme financiare, dar dacă „Oli” va arunca prosopul în această iarnă singura echipă unde ar mai putea evolua până în vară e…ASA-ul.
UTA nu a mai prelungit împrumutul lui Robert Vîlceanu de la FCSB, iar „mijlocașul de buzunar” a fost redirecționat de Gigi Becali la Astra Giurgiu. Aici, însă, Vîlceanu nu a jucat niciun minut oficial în prima parte a sezonului.
Michel Vlad a ajuns la divizio­nara a patra, Progresul Pecica, unde a evoluat constant, dar rezultatele echipei sale nu au fost tocmai cele așteptate. „Galben-albaștrii” sunt pe locul 3 la finalul turului, la 10 puncte în urma liderului din Chișineu Criș.
Macedonianul Izet Ajrullahu nu a acceptat statutul de rezervă la UTA și a plecat repede, în vară. S-a întors în România, la AFC Odorheiu Secuiesc, echipă pentru care a marcat câteva goluri, dar care se află pe loc de re­trogradare în seria I a Ligii a III-a.
Ștefan Grigorie a apucat să joace o singură repriză pentru UTA, în acel 0-2 de pe terenul celor de la Hermannstadt. Fostul campion al României cu Dinamo a și plătit tribut unei accidentări la gambă, care l-a ținut, practic, departe de gazon toată toamna. A ajuns în Liga a IV-a la Aca­­- demica Rapid, dar nu a apucat să debuteze oficial pentru „alb-vișinii”.
Dan Roman nu are niciun gol marcat în prezenta ediție a ligii secunde. Vârful de 32 de ani a bifat minute în primele patru meciuri oficiale pentru UTA, după care a ajuns la Hermannstadt din postura de jucător liber de contract. La sibieni a avut șase apariţii pe teren, dintre care tot una ca titular, totalizând doar 137 de minute pe teren. La AFC Hermannstadt a evoluat şi pentru echipa secundă a clubului, din Liga a III-a, acolo unde a reuşit să şi înscrie.
Gianmarco Piccioni se simte împlinit pe plan personal odată cu naștarea fetiței sale, în timp ce în plan profesional un loc în lotul celor de la Santarcangelo Calcio nu este tocmai o mare realizare. Echipa sa e pe loc de retrogradare în Serie C (Girone B).

Recomandările redacției