Cum măsori ingredientele în bucătărie

0
414

bucatarie_kitchenCând vrei să încerci diferite reţete apetisante publicate în ziar sau pe internet, ai o problemă: cum să măsori 10 g de sare sau 125 g de făină, dacă nu ai cântar de bucătărie?

Sare

  • O linguriţă rasă = 10 g

Făină

  • O cană rasă = 250 g de făină
  • Un pahar plin = 125 g
  • O lingură = 15 g
  • O lingură cu vârf = 25 g
  • O linguriţă rasă = 5 g

Zahăr tos

  • O cană rasă = 200 g
  • O lingură rasă = 25 g
  • O lingură cu vârf = 30 g
  • O linguriţă rasă = 6 g

Zahăr pudră

  • O cană rasă = 180 g
  • O lingură rasă = 23 g
  • O lingură cu vârf = 27 g
  • O linguriţă rasă = 5 g

Lichide

  • O cană = 250 ml
  • O ceaşcă de cafea = 200 ml
  • Un pahar = 150 ml
  • Un polonic mic = 80 ml
  • O lingură plină = 15 ml
  • O linguriţă plină = 5 ml

Mălai, griş

  • O lingură rasă = 15 g

Orez

  • O lingură rasă = 20 g
  • Un pahar = 230 g

Smântână

  • O lingură cu vârf = 25 g
  • Un pahar = 250 g

Nucă măcinată

  • Un pahar = 200 g

Cât cântăreşte «un praf de sare»

“O nucă” de unt, margarină sau untură înseamnă 20 g. Iar “un praf” sau “un vârf de cuţit” de sare cuprinde 2 g.

SURSA: Libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.