Specialiștii spun că este necesar să găsim un echilibru între lumea online și cea reală. Deși comunicarea prin intermediul reţe­lelor sociale poate fi amuzantă și la îndemână, aceasta poate afecta abi­lităţile sociale ale oamenilor dacă este singura formă de comunicare.
Tehnologia a schimbat modul în care ne desfășurăm activitatea zilnică și a influențat pozitiv viețile oamenilor. În perioada stării de urgență, când majoritatea cetățenilor lumii au fost nevoiți să stea izolați la domiciliu, ei au reușit să comunice cu ceilalți cu ajutorul tehnologiei. În primul rând, elevii au putut susține ore online. De asemenea, ca măsură de protecție împotriva noului coronavirus, mulți angajatori le-au permis salariaților să lucreze de acasă în perioada stării de urgență. Acest lucru ar fi fost dificil de realizat dacă nu existau mijloacele tehnologice moderne din prezent.
Iată cum a influențat tehnologia stilul nostru de viață:
A schimbat stilul de viață. Majorita­tea dispozitivelor pe care le avem în locu­ință sunt automatizate, ceea ce ne ajută să avem o viață mai ușoară, mai organizată și mai sigură. Datorită soluțiilor teh­nologice avansate, precum încuietorile automate pentru uși, camerele de securitate, controlul căldurii și iluminatul inteligent, locuințele noastre sunt mai sigure și mai primitoare ca oricând. De asemenea, televizoarele smart și sistemele audio performante se numără printre dispozitivele care ne asigură divertismentul în locuință.
A schimbat industria medicală. Teh­nologia a avut o influență semnificativă în asistența medicală. În prezent, majoritatea spitalelor au implementat tehnologii mo­derne în unitățile sanitare, cu precădere în blocurile operatorii, ceea ce a redus considerabil greșelile făcute de medici și a sporit accesibilitatea tratamentului.
A eficientizat transportul. Cu ajutorul tehnologiei, oamenii au reușit să că­lătorească în siguranță pe distanțe lungi. Deoarece transportul face parte integran­tă din viața oamenilor, s-a încercat frec­vent modernizarea lui cu ajutorul tehno­lo­- giei. Prima navă cu aburi a fost construită în anul 1770, primul tren cu aburi, în 1798, iar mașina modernă, în 1886.
În prezent, atât mașinile, cât și tre­nu­rile sunt mult mai rapide și funcționează cu ajutorul combustibililor fosili, dar și a electricității.

Recomandările redacției