Cum obții un bronz frumos în vara aceasta și cum eviți arsurile solare

0
122

Medicii spun că, pe lângă loțiuni, foarte importantă este alimentația și hidra­ta­rea pentru obținerea unui bronz strălucitor. Iată câteva trucuri de la specialiști pentru a veni de la mare așa cum ți-ai dorit și pentru a evita pro­blemele legate de arsurile solare.
Bea mai multă apă. Dacă îți dorești să menții culoarea bronzului în sezonul cald, nu uita să bei cât mai multă apă. Hidratarea pielii se face nu doar de la exterior, așa că acest proces înseamnă și un efort intern al organismului, scrie Doc.ro. Încearcă să bei cel puțin 8 pahare cu apă pe zi.
Mănâncă alimente bogate în beta­caroten. Betacarotenul este un antioxidant, mai precis un compus chimic organic, care conține un pigment roșu-portocaliu ce se regăsește în foarte multe fructe și legume. Gândește-te la culoarea pe care o au caisele, cartofii dulci, fructul de mango, morcovii și dovleacul pentru a-ți da seama de câteva exemple de surse de betaca­roten.
Ferește-te de radiațiile UV în exces. Expunerea în exces la radiațiile UV, în special în zone și la ore la care indicele UV este crescut, favorizează apariția arsurilor solare și a petelor hiperpigmentare. Pielea se inflamează, se înroșește, se descuamează, iar toate aceste efecte distrug bronzul.
Consumă pește gras și diverse tipuri de nuci. Acizii grași Omega 3 care se găsesc din abundență în peștele gras de mare adâncime și în produse precum ulei de măsline, nuci, semințe de in etc. sunt de ajutor în sezonul cald, când vrei să menții un bronz rezistent și frumos.
Mănâncă legume verzi. Aceste legu­me cu frunze de un verde închis ar trebui să facă parte din alimentația ta zilnică, împreună cu broccoli-ul, pentru că sunt câțiva aliați care contribuie la pielea strălucitoare și mențin culoarea bronzului.
Consumă alimentele bogate în vitamina E. Semințele de floarea-soarelui, spa­nacul și avocado sunt alimente bogate în Vitamina E, unul dintre cei mai importanți nutrienți pentru o piele sănătoasă, pentru că protejează împotriva daunelor factorilor de mediu și ajută în ce privește producția de colagen și de elastină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.