Se pare că nu există un produs mai universal decât bicarbo­natul de sodiu: și în aluat, și în produsele de îngrijire, și în calitate de soluţie de spălat. Acest ingredient ieftin ușurează viaţa gospodinelor deja de mulţi ani.
De data aceasta, ne grăbim să vă fa­cem cunoscuți cu proprietățile de curățare ale bicarbonatului. Veți afla cum puteți albi hainele învechite, cum îndepărtați petele de rugină și depunerile calcaroase de pe faianța din camera de baie, cum cu­ră­țați lavoarul și multe altele.
Pentru a îndepărta rugina și depunerile calcaroase, pentru a curăța lavoarul, cada și vasul de toaletă, folosiți această soluție: amestecați bicarbonat cu apă, cât să ob­țineți o pastă, o repartizați pe zonele murdare, așteptați până compoziția se usucă și îndepărtați-o împreună cu murdăria, folosind un burete, după care spălați bine suprafața.
Dacă depunerile sunt de foarte mult timp și nu ați reușit să le curățați din prima încercare, repetați procedura. Vă recoman­dăm să faceți această curățare regulat, atunci veți uita de problema supărătoare și veți putea renunța la soluții costisitoare.
Pentru a albi hainele, dizolvați în cinci litri de apă cinci linguri de bicarbonat, adă­ugați două linguri de amoniac, adăugați hainele în soluție și lăsați-le pentru patru ore, după care le spălați cum obișnuiți. Dacă doriți să îndepărtați nuanța galbenă, fierbeți hainele timp de 25 de minute după ce le scoateți din soluție.
Atunci când amestecați bicarbonat cu oțet, obțineți o minunată compoziție pentru îndepărtarea murdăriei de pe orice suprafață. Cum o faceți? Simplu: aplicați bicarbonatul pe zona murdară, înmuiați buretele de bucătărie în oțet și frecați bine suprafața.
Deși rețetele propuse sunt absolut
inofensive, totuși vă recomandăm să îmbrăcați mănuși de unică folosință, pentru a vă proteja pielea mâinilor împotriva uscării și ca să nu deteriorați manichiura.

Recomandările redacției