Atunci când faci cumpărături, să găsești cel mai bun preț poate părea o corvoadă. Indiferent dacă vorbim despre shopping-ul online sau plimbările prin marile centre comerciale, de multe ori nu pleci dintr-un magazin fără să ai lucruri în coș, iar multe dintre produse sunt achiziții impulsive.
În continuare îți prezentăm câteva tehnici care te pot ajuta să eviți cheltuielile inutile, astfel încât să economisești bani.
1. Folosește telefonul pentru a face cumpărături
Telefoanele sunt perfecte pentru cum­părături. Cu ajutorul aplicațiilor poți afla când și de unde poți achiziționa un produs la un preț mai mic decât într-un magazin fizic. În plus, poți adăuga produse „la favorite” pentru a afla când sunt la reducere.
2. Fă o listă de cumpărături
E important să ai o idee clară despre ceea ce trebuie să cumperi. O listă de cum­părături te ajută să rămâi concentrat, astfel încât să nu îți distragi atenția cu articole de care cel mai probabil nu ai nevoie. În plus, te ajută să nu petreci ore întregi într-un maga­zin și, astfel, îți va rămâne mai mult timp liber pentru alte activități.
3. Folosește promoțiile de tipul „2+1 gratis”
Chiar dacă sunt mai degrabă o mică cheltuială în plus, promoțiile de tipul „2+1 gra­tis” se dovedesc a fi utile în economisirea banilor. Desigur, e important să te folosești de aceste promoții doar la produsele de care ai nevoie și care se află pe lista de cumpărături. De exemplu: gândește-te că lunar folosești un tub de pastă de dinți pe care dai 10 lei. Dacă ai posibilitatea să achizițio­nezi 3 tuburi de pastă de dinți la preț de 2, vei avea un mic efort financiar acum, de 20 de lei, dar și o economie de 10 lei.
4. Caută coduri de discount
Majoritatea magazinelor online oferă coduri de reducere în schimbul unui review sau a abonării la noutăţi. Așa că folosește-te de acest truc pentru a obține un preț final mai mic. Chiar dacă e vorba de un procent redus, de exemplu 5%, la achiziționarea unor produse electrocasnice în valoare de 1.000 lei, tot vei obține o reducere de 50 lei, pe care îi poți pune în pușculița.
În final îți recomandăm să eviți pe cât posibil sintagma „dacă o să am nevoie” atunci când vezi un produs pe raftul unui magazin.

Recomandările redacției