Pizza este mâncarea preferată de copiii și adulţii din toată lumea. Este felul principal de mâncare pe care îl poţi pregăti cu ușurinţă acasă și pe care îl poţi personaliza în funcţie de ingredientele preferate.
Primul și cel mai important pas pentru ca rețeta de pizza să fie delicioasă este să pregătești corect blatul. Pentru asta ai nevoie de câteva ingrediente.
Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a face un blat de pizza acasă.
Ingrediente
– 350 gr făină;
– un plic drojdie uscată;
– 240 ml apă călduță;
– 2 lingurițe de zahăr;
– 2 lingurițe ulei de măsline
– o lingură de sare.
Mod de preparare
Amestecă drojdia cu apa caldă și zahărul și lasă-le împreună timp de 10 minute să se odihnească. Drojdia se activează atunci când apar bule la supra­fața apei. Amestec-o ulterior cu făina, sarea și uleiul de măsline. Poți amesteca cu mâna ori poți pune toate ingredientele în robotul de bucătărie. Compoziția trebuie amestecată până când aluatul de pizza este elastic, omogen și ușor lipicios.
Mută aluatul obținut într-un bol pe care l-ai uns cu ulei de măsline și lasă-l să se dospească până când își dublează volumul, într-un loc cald. Când s-a dospit, împarte aluatul în două părți egale și mo­de­- lează-le. Secretul este ca aluatul să fie întins cu mâinile, iar marginile să fie puțin mai groase decât centrul blatului de pizza.
Margherita, cea mai simplă pizza
Cât timp aluatul se află la dospit, poți începe să pregătești un sos de roșii pentru pizza. Pune ulei de măsline într-o cra­tiță la foc mic, adaugă 3 căței de usturoi pisat. Adaugă 400 g de pulpă de roșii, bu­suioc și sare. Lasă sosul să fiarbă pentru 15 minute. Când blatul s-a dospit, întinde-l pe masa de lucru și adaugă sosul de roșii. Pune feliile de mozzarella deasupra, stro­pește totul cu ulei de măsline și adaugă și câteva frunze de busuioc deasupra. Pune pizza la cuptor pentru 15 minute la cuptorul preîncălzit la 220 de grade C.

Recomandările redacției