par_vopsit_01_935dde7629Investeşti timp şi bani în culoarea părul tău, iar la câteva săptămâni de la vopsire constaţi că el devine tern, iar culoarea e ştearsă. Te învăţăm ce poţi să faci ca să păstrezi mai mult timp culoarea şi strălucirea părului vopsit.

De ce se decolorează părul vopsit

Atunci când te vopseşti, pigmentul este prins în interiorul firului de păr. Dar atunci când cuticulele firului – un strat de celule partial suprapuse, ca ţiglele de pe o casă – se ridică, particulele de pigment pot să iasă, ceea ce înseamnă că părul îţi pierde din culoare.

De ce se ridică cuticulele firului de păr? Unul din pricipalii vinovaţi este apa. Simpla spălare a părului este de ajuns ca să pierzi culoarea superbă pe care ţi-ai ales-o.

Cum să păstrezi mai mult timp culoarea părului vopsit

Evident, să renunţi la spălarea părului nu este o opţiune, dar poţi cel puţin să-l speli mai rar. Între două spălări, foloseşte şamponul uscat. Vezi cum să-ţi faci singură un şampon uscat pentru păr!

Te pot ajuta şi produsele cosmetice speciale pentru părul vopsit – şampon, balsam, tratamente – care promit să păstreze mai mult timp culoarea. Dacă un anumit produs de acest gen este eficient sau nu, rămâne să descoperi singură, fiindcă părul tău poate reacţiona altfel decât al altora.

Ce va funcţiona cu siguranţă este şamponul nuanţator, într-o culoare apropiată de cea a vopselei tale. Acesta adaugă un pic de pigment în fierul de păr la fiecare spălare.

Trebuie să ştii că şi soarele îţi decolorează părul din cauza radicalilor liberi, care se formează în firul de păr din cauza razelor UV. Ca să previi acest lucru, tot ce trebuie să faci este să porţi o pălărie, o bandană sau o şapcă.

Un alt factor care afectează culoarea părului este temperatura înaltă. Fie că îţi speli părul des sau mai rar, nu trebuie să foloseşti apă fierbinte. Cu cât apa e mai caldă, cu atât decolorarea părului va fi mai rapidă.

Sfat: Dacă vrei o culoare de durată, nu-ţi mai vopsi părul roşcat. E o culoare frumoasă, care întoarce toate capetele, dar se „duce” cel mai repede.

Sursa: unica.ro

Recomandările redacției