Cum să vopseşti ouăle de Paşte cu ingrediente naturale

0
167

Fie că eşti adepta tradiţiilor, fie că vrei să eviţi coloranţii din comerţ, ai la îndemână o mulţime de ingrediente naturale pentru a vopsi ouăle de Paşte. Chiar şi acum, în timpuri moderne, tra­diţia încă se păstrează în unele zone. În plus, este o metodă mult mai sănătoasă.
Înainte de apariţia coloranţilor alimentari din comerţ, vopsirea ouălor se făcea cu ingrediente din natură.
Cum pregăteşti vopseaua naturală
Într-o oală, pune ingredientul natural care dă culoarea, un litru de apă şi 2 linguri de oţet alb. Lasă să ajungă în punctul de fierbere, apoi redu focul la minimum şi mai ţine încă 30 de minute. În funcţie de intensitatea culorii pe care o doreşti, poţi pune ouăle în oală pentru a fierbe împreună cu vopseaua naturală sau poţi strecura vop­seaua într-un bol şi adaugi ouăle fierte ulterior. Pentru nuanţa dorită, ţine ouăle în această apă o jumătate de oră, câteva ore sau chiar peste noapte.
Cum obţii roşu
– Pune 600 g de sfeclă roşie, dată prin răzătoarea mare, într-un litru de apă împreună cu 2 linguri de oţet şi lasă să fiarbă o jumătate de oră.
Cum obţii violet
– Toarnă 250 ml de vin roşu într-un bol şi lasă ouăle să se coloreze în lichid.
Cum obţii roşu-intens sau roşu-închis
– Pune cojile de la 6 cepe roşii în 500 ml de apă şi 3 linguriţe de oţet alb. După ce a dat un clocot, mai lasă să fiarbă domol încă 15 minute. După ce s-a răcit, poţi strecura într-un bol.
Cum obţii portocaliu
– În acest caz, poţi pune cât de multe coji de ceapă, în funcţie de intensitatea dorită, în oala cu apă şi oţet. Un alt truc este să laşi ouăle fierte să stea în lichid peste noapte.
Cum obţii verde
– Pune 500 g frunze de spanac în 500 ml de apă şi 4 linguri de oţet alb. Repetă acelaşi proces ca pentru roşu-închis.
Cum obţii galben
– Pune 3 linguri de turmeric în apă cu oţet, lasă să clocotească, apoi dă deoparte.
Cum obţii albastru-deschis
– Pune 300 g de varză roşie tocată în apă cu oţet. Poţi lăsa ouăle fierte în vopsea peste noapte, pentru o culoare pregnantă. Pasul final Usucă cu grijă ouăle şi unge-le cu puţină grăsime, apoi lustruieşte-le cu un şervet de bucătărie pentru a le da strălucire. Păstrează ouăle în frigider până când le vei consuma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.