Cum scapi rapid de insectele din casă. Modalităţi tradiţionale şi moderne

0
179

Insecte sunt peste tot și, pe lângă faptul că sunt enervante, pot transmite anumite boli. Ce poți face ca să scapi de ele? O variantă e să folosești unele substanțe chimi­ce, dar acestea pot fi dăunătoare pentru oameni și animale.
Dacă vrei să îți păstrezi casa fără dăunători, dar pesticidele sunt mult prea toxice pentru a le folosi, să știi că există câteva metode simple, sigure și eficiente care te vor ajuta să scapi de insectele din casă. Iată câteva dintre ele:
Distrugător cu lampă UV
Distrugătorul cu lampă UV folosește razele ultraviolete pentru a atrage insectele zburătoare, care primesc un șoc electric la contactul cu grătarul său. Acesta nu degajă mirosuri sau substanţe chimice, sunt ino­fensive pentru oameni şi animalele de casă şi pot fi amplasate atât la birouri sau restaurante, cât și acasă.
Sare pentru a scăpa de furnici
Presară sare pe la îmbinarea pereților, ferestre și tocurile ușilor, sau amestecă sare cu apă călduță și pulve­rizează această so­luție pe zonele în care apar furnicile.
Mirosuri înțepătoare contra moliilor
Metoda clasică, de la bunici, prin care poți scăpa de moliile din dulap este să pui câteva plante cu miros înţepător prin casă şi în dulapuri. Poţi folosi usturoiul, coji de ci­trice, lavandă, cuişoare sau frunze de nuc. Un alt truc este să pui ziare în sertarele cu haine, deoarece micilor zburătoare nu le place mirosul de vopsea tipografică.
Bicarbonat de sodiu
Dacă ai gândaci, trebuie să amesteci bicarbonat de sodiu cu zahăr şi să aşezi acest mix în locurile pe unde îşi fac veacul gândacii (sub mobilier, în spatele aragazului, lângă coşul de gunoi). Aceştia vor fi atraşi de za­hăr şi vor mânca amestecul, urmând ca reac­ţia generată de bicarbonatul de sodiu în organismul gândacilor să îi elimine.
Menţine curăţenia în casă
Păstrarea curăţeniei este cea mai bună metodă prin care poţi ţine insectele depar­te. Curăță foarte bine bucătăria, deoarece este un loc în care se pot ascunde firimituri şi alte „delicii” pentru insectele nedorite. De asemenea, nu lăsa mâncarea neacoperită sau vase nespălate în chiuvetă.
După ce elimini toate insectele, asigură-te că astupi orice gaură prin care acestea pot intra în casă. Repară fisurile din pereți și folosește plase la geamuri și uși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.