Cum se simt elevii arădeni la pregătirea pentru examenele naționale

0
1025

În această perioadă elevii arădeni din anii terminali s-au întors la școală pentru pregătire. Începând de marți și până în 12 iunie, elevii vor participa la activități de pregătire și consiliere pentru examenele naționale. Însă, prezența în această perioadă la școală este opțională.

În această perioadă, durata activităților petrecute de elevi în sălile de clasă nu va fi mai mare de trei ore pentru elevii de liceu și de două ore pentru elevii de gimnaziu.

Elevii arădeni spun că toate măsurile de protecție luate de către autorități îi fac să se simtă în siguranță. În ciuda acestei perioade foarte dificile. Elevii susțin că pregătirea pentru examene este mult mai eficientă în grupe mai restrânse, iar faptul că fac numai o materie pe zi îi ajută să se concentreze mai bine.

La intrare în școală avem marcaje de doi metri distantă, asistenta ne ia temperatura cu un termometru care nu necesita contact. După care un profesor ne dă măști și ne dezinfectăm pe mâini. După urcăm păstrând distanța dintre noi pe scările principale, la fiecare etaj sunt cate doi îndrumători. Mă simt în siguranță deoarece profesorii stau cu noi, la fel și îndrumătorii de pe hol pe parcursul orelor. La ieșire urmăm marcajele care sunt de altă culoare față de cele de la intrare și coborâm pe scările elevilor. În curte primim măști noi, dezinfectant și avem un loc special unde aruncăm măștile utilizate. Sincer cursurile decurg mai bine din cauza numărului limitat de elevi. Spre exemplu la mine în clasă suntem 36, iar acum suntem 12 într-o grupă. Orarul diferă de la o zi la alta și avem doar o materie pe zi“, a spus Roxi, elevă în clasa a VIII-a la Colegiul Național Preparandia – Dimitrie Țichindeal”.

Elevii mai mari care urmează să susțină examenul de bacalaureat, nu au emoții așa mari. Proaspăt absolvenții de liceu spun că anul acesta nu au avut activități care să le distragă atenția de la studiu, astfel că învățatul a fost o prioritate în această perioadă.

Cam toți am învățat, nu am avut ce altceva să facem. Însă, nu ne-am putut bucura nici de festivitatea de premiere sau ultimul clopoțel sau alte activități care se practică la sfârșitul anilor de liceu, a zis Denis, absolvent al Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi“

Așadar, pentru cei mai mulți elevi aceste pregătiri nu au fost un stres în plus, ba chiar mai mult pentru cei care nu și-au permis meditații au însemnat un ajutor în plus pentru examenul național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.