Cum te pregătești pentru concediul de Paște

0
121

S ărbătorile de Paște se apropie cu pași repezi. Și, așa cum știm, concediul de anul acesta va fi diferit de ceea ce eram obiș­nuiți cândva. Timpurile noi cer perspective noi. Așa că, întrebarea este cum ne putem bucura de zilele libere și de sărbători, în ciuda contextului actual?
Ia în calcul măsurile de siguranță
Chiar dacă, probabil, mulți dintre noi suntem încă nostalgici după petrecerile din anii trecuți, știm că anul acesta va fi ceva mai diferit. Nu este recomandat să ne întâlnim în grupuri foarte mari, așa că este bine să respectăm măsurile de distanțare. Anul acesta putem înlocui mesele copioase cu un picnic simplu, dar plăcut, în parc, în aer liber, alături de 2-3 prieteni. În felul acesta putem respecta normele de distanțare, și în plus, „deranjul” este mai mic. Fără mese lungi întinse, fără multă mâncare gătită şi fără atât de mult timp petrecut în bucătărie.
Condu în siguranță
Este adevărat că prea puțini dintre noi vor alege vacanțele în străinătate. De aceea, cel mai probabil, șoselele vor fi des­tul de aglomerate în perioada sărbătorilor. Fie că mergi cu mașina la cumpărături, fie că mergi în plimbări scurte, verifică dacă ai la tine toate actele necesare și dacă asigurările mai sunt valabile.
Simplifică treburile casnice
Sărbătorile de Paște vin și cu multe treburi casnice. Curățenia de primăvară, cum­părăturile, gătitul, aranjatul mesei, primirea musafirilor, toate așteaptă pe lista lucrurilor care trebuie făcute în perioada sărbătorilor. Astfel că, în loc să ne odihnim și să ne încărcăm bateriile, după 4 zile libere ne simțim mai epuizați decât dacă am fi mers la muncă. Așa că, propune-ți ca anul acesta să îți oferi mai mult timp. De exemplu, poți simplifica meniul pentru Paște. În loc de trei cozonaci să faci unul singur, să te rezumi la un singur fel de desert sau să alegi un meniu simplu.
Oferă-ți timp pentru tine
Stabilește câteva lucruri simple pe care le poți face în zilele libere și care știi că te vor face să te simți bine. De exemplu, poți să urmărești un film împreună cu familia, să ieși la o plimbare în parc, să citești zilnic câteva pagini dintr-o carte, să te ocupi de un hobby pe care îl ai. Alege acele activități care îți dau o stare de bine. În felul acesta, concediul de Paște va fi unul relaxant, plăcut și cu evenimente frumoase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.