Cum trebuie pedepsiți hoții de lemne?

0
715

Arădenii nu au cea ce-a mai bună părere despre hoții de lemne. Ce îi deranjează în mod special pe locuitorii din municipiu este modul în care cei care taie copacii în mod ilegal tratează pădurarii. Multă lume consideră o problemă majoră la nivel de țără, mai ales că în ultimi ani, cinci pădurari au fost uciși de hoții de material lemnos. Cei cu care am discutat mai spun că pedepsele celor prinși trebuie să fie destul de drastice.

Atunci când hoții de lemne sunt prinși, trebuie să fie pedepsiți aspru. Cred că trebuie să fie luați de exemplu de cei care au în plan să se ocupe cu așa ceva. După părerea mea există două timpuri de hoți de lemne în România. Hoții de lemne care fură cu căruța și hoții de lemne care fură cu marfarul. Ce este trist este că cei care fură cu marfarul sunt hoți legali, au acte la tot ce fac. De multe ori vedem la televizor că sunt prinși tot felul de oameni care au furat o căruță de crengi și imediat sunt pedepsiți. În schimb cei care ne taie pădurile nu pățesc nimic“, a declarat Marius, în vârstă de 47 ani.

Celor care taie și fură lemne din păduri ar trebui să li se ofere un loc de muncă decent. Sunt convinsă că dacă ar avea un loc de muncă nu ar mai recurge la astfel de metode. Subiectul mă depășește puțin, nu sunt eu în măsură să spun ce ar trebui să se întâmple cu ei. Cred doar că cei care au fost prinși în fapt trebuie să primească o pedeapsă care să fie luată de exemplu. Astfel cei care s-au gândit la o astfel de afacere să realizeze că există consecințe reale“, a povestit Livia, în vârstă de 55 ani.

Nu e normal ca cineva să fie ucis pentru că își face meseria. Mulți pădurari au fost agresați, iar unii chiar uciși de către hoții de lemne. Pentru cei care fac astfel de fapte pedeapsa minimă ar trebui să fie cel puțin cinci ani de pușcărie. Consider că pădurile din România trebuie protejate deoarece, țara noastră exportă extrem de mult lemn, iar acest număr trebuie să scadă“, a relatat, Laurențiu, în vârstă de 32 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.