Cum trezești copilul ușor pentru școală

0
142
Mother giving good night kiss to sleeping son. Lovely mother putting son to bed. Happy young loving mother kisses son on forehead.

Întoarcerea la școală înseamnă că zilele relaxate și leneșe ale verii sunt pe cale să cedeze locul orelor pline, temelor, activităților după școală și – cel mai greu dintre toate – trezirea copiilor devreme. Schimbarea ritmului poate fi o încercare pentru întreaga familie.
Cum putem trezi copiii pentru a merge la școală într-un mod care să ne facă dim­i­neața mai ușoară și mai puțin agitată? Iată câteva sfaturi care pot fi de ajutor.
1. Începe planificarea devreme. În primul rând, trecerea de la programul relaxat al verii la cel structurat al școlii este un proces care nu poate avea loc peste noapte.
Dacă aștepți până în seara de dinainte de începerea școlii ca să îi culci pe copii mai devreme, nu te poți aștepta la o trezire lină dimineața. Începe pregătirea cu cel puțin o săptămână înainte de începerea școlii.
Vorbește cu copiii și explică-le importanța somnului și faceți împreună un plan de readaptare treptată la ora de culcare, pentru ca lucurile să decurgă cât mai ușor.
2. Stabilește o rutină de somn, inclusiv în weekenduri. Multe studii au arătat că lipsa somnului poate împiedica sănătatea fizică și mentală. Potrivit specialiștilor, copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani au ne­voie de 10 până la 11 ore de somn în fiecare noapte, iar copiii cu vârsta cuprinsă între 10 și 18 ani au nevoie de 8,5 până la 9,5 ore pe noapte.
3. Fă pregătiri cu o seară înainte. Dimineața poate fi agitată, dar poți schimba asta, dacă planifici și pregătești cât de multe lucruri cu o seară înainte. Hainele pentru a doua zi, ghiozdanul, ingredientele necesare pentru pregătirea pachetului de școală și pentru micul dejun, toate acestea pot fi aranjate de cu seară, iar astfel să câștigi timp prețios și să nu fii mereu pe fugă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.