Cum v-ați pregătit mașina pentru iarnă?

0
401

A venit frigul, iar odată cu el o să vină și temperaturile negative. Aceste temperaturi nu reprezintă o problemă pentru conducătorii auto ce s-au pregătit din timp. Constituie o problemă pentru șoferii ce nu s-au pregătit, deoarece trebuie să își doteze mașina pentru iarnă în scurt timp. Șoferii auto ne povestesc că cele mai importante lucruri pentru iarnă sunt anvelopele corespunzătoare, dar și antigelul și sistemul de frânare.

M-am pregătit din timp pentru iarnă. Cel mai important lucru este să ai anvelope de iarnă. Acest lucru îți oferă siguranță pe ninsoare sau polei. Am auzit că și amenzile pentru anvelope sunt foarte mari. Am cumpărat și antigel, însă nu l-am pus încă, deoarece cea mai scăzută temperatură a fost de minus un grad. Am verificat și frânele pentru că știu din anii anteriori, cum dă prima zăpadă cum toate service-urile sunt pline“, a declarat Radu, în vârstă de 28 ani.

Mașina mea are motorul mare, și de asta am o baterie puternică. Recent am schimbat bateria pentru că nu a fost schimbată de doi ani. Iarna trecută am avut ceva probleme cu pornitul, din cauza bateriei. Cauciucurile sunt foarte bune. Având mașină de teren și circulând foarte des prin pădure am fost nevoit să folosesc cauciucuri de calitate. Sunt universale merg și vara dar și iarna. Mai am un spray în mașină pe care îl folosesc când este foarte frig afară, dau cu acest spray în încuietoare, iar aceasta nu îngheață“, a relatat Andrei, în vârstă de 37 ani.

Nu am reușit să îmi pregătesc mașina pentru iarnă. În scut timp o să o duc la vulcanizare să îi schimb cauciucurile. Am tot tras de timp, dar nu mai am cum să amân. Din experiența personală am văzut că sistemul de frânare este foarte important. Iarna trebuie să avem mare grija la ștergătoare. Dacă le pornim când sunt înghețate există riscul să le rupem. Am pățit asta la vechia mașină, acum nu mai am această problemă datorită încălzirii din parbriz“, a povestit Raul, în vârstă de 32 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.