Cum va fi vremea în toată țara, de 1 Decembrie și de Sfântul Nicolae

0
227

Meteorologii ANM au publicat o prognoză pentru următoa­rele două săptămâni. Ei spun că în următoarele zile vremea va fi mai caldă decât în mod normal în această perioadă. Iată prognoza de 1 Decembrie și de Sfântul Nicolae, scrie Click.
Ieri, 26 noiembrie, au fost 15-16 grade în vestul și sud-vestul țării, temperaturi mult mai mari decât ar fi firesc la această dată. Însă, meteorologii prognozează 2-3 grade în nordul Moldovei și 8-13 grade în sud.
În vestul țării, până pe 29 noiembrie, sunt prognozate 14 – 15 grade, iar după 30 noiembrie vor coborî treptat la 5-6 gra­d­­e. Valorile vor fi în creștere ușoară după 5 decembrie, când sunt estimate că vor fi circa 9 grade. După 1 decembrie, în timpul nopților, vor fi în jur de zero grade. Din 27 noiembrie, vor fi condiții pentru precipitații.
În centrul țării, se vor înregistra 11 – 12 grade până vineri, 29 noiembrie. Va urma o răcire și nu vor fi mai mult de 3 grade la orele prânzului și zero grade pe timpul nopții. După Sfântul Nicolae (6 decembrie), temperaturile vor urca ușor. Vor fi condiții pentru precipitații din 27 noiembrie.
În Maramureș, până vineri, 29 noiembrie, vor fi 11-12 grade, după care va urma o răcire treptată, până la 3 grade. După Sfântul Nicolae, vor fi 4 – 6 grade.
În Moldova, vremea se va încălzi treptat, astfel încât până la sfârșitul lunii vor fi în jur de 13 grade. Din 30 noiembrie, se va răci treptat: 4-7 grade la prânz și în jur de zero grade noaptea. Vor fi condiții pentru precipitații din 27 noiembrie.
Și în Dobrogea se va încălzi treptat, până la circa 14 grade. După 30 noiembrie, temperaturile vor coborî la 8 – 11 grade la prânz și în jur de 2 grade în timpul nopții.
În Muntenia și Oltenia, temperaturile vor urca treptat la 15 grade, dar din 30 noiembri vor oscila între 6 și 9 grade. Din 5 decembrie, sunt așteptate temperaturi de zero grade în timpul nopților. Vor fi condiții pentru precipitații din 28 noiembrie.
La munte, vor fi în jur de 7 grade până vineri, 29 noiembrie. După această dată, vor fi cel mult 2 grade ziua și minus 6 grade noaptea. Vor fi condiții de precipitații slabe din 28 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.