Pentru majoritatea elevilor învățământul de la distanță a devenit noua modalitate de educație. Școala online a devenit obligatorie, iar până în 12 iunie când semestrul se va încheia, atât elevii cât și profesorii trebuie să își dea întâlniri în mediul online.

Însă, nu toți elevii au acces la un smartphone sau la o tabletă de aceea Ministerul Educației promite pentru elevii și cadrele didactice care nu au acces la tehnologie că li se va oferi sprijin.

Elevii spun că sunt de acord cu deciziile luate, pentru că reluarea cursurilor ar fi pus pe toată lumea în pericol. Încă de la primele ore online, elevii au realizat că există unii colegi care provin din medii defavorizate și nu vor putea lua parte la cursurile predate pe tabletă. Așadar, chiar elevii au fost cei care au încercat să atragă atenția încă de la început.

În ceea ce privește suspendarea cursurilor, eu consider ca e o măsură bună. Noi am încercat să atragem atenția asupra acestui fapt, nu toți elevii au acces la educația online, iar accesul la educație este un drept al tuturor cetățenilor“, a spus Oana Masichevici, președintele Consiliului Județean al Elevilor.

Nici pentru cei de clasa a XII-a această formă de învățământ nu este foarte practică, de aceea elevii din anii terminali vor reveni în doi iunie în unitățile de învățământ pentru două săptămâni. La școală vor avea loc doar activități de pregătire pentru examenele naționale, iar regulile de protecție se vor respecta cu strictețe. Elevii consideră că aceste cursurile online sunt mult mai lejere și de aceea elevii ar trebui să fie cei care se implică cel mai mult.

Cred că e o decizie foarte benefică pentru că așa sunt riscuri mult mai mici să ne îmbolnăvim. Totuși cursurile nu sunt la fel ca la școala, am observat că nu toți colegii sunt la fel de atenți. Cred că în această perioadă noi ar trebui să fim cei care se implică cel mai mult, mai ales cei din an terminal. Sper ca toate își revină și să putem da bac-ul în siguranță“, a zis Denis Gherheș, elev în clasa a XII-a.

Așadar, chiar dacă elevii nu pot să își reia cursurile fizic, aceștia încearcă să revină la normalitate și să încheie anul școlar cu bine, dar și să se pregătească pentru examenele care le stau în față.

Recomandările redacției