Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, spune că strategia imunizării va fi puțin schimbată în următoarea perioadă, însă rămâne de părere că vaccinarea nu va fi obligatorie.

Schimbarea va avea loc în sensul în care autoritățile se vor concentra mai mult pe vaccinarea persoanelor vulnerabile la Covid-19, dar și a copiilor. Medicul spune că, de asemenea, este important și accesul rapid la antivirale precum și la tratamentul adecvat.

Strategia de aici înainte va fi puțin schimbată, în sensul în care ne interesează foarte mult să avem o rată suficient de bună de vaccinare la persoanele vulnerabile, să avem acces la medicația antivirală care să fie începută rapid după momentul diagnosticului. Există în acest moment aceste centre de evaluarea medicală la nivel național care dă posibilitatea persoanelor care sunt diagnosticate să acceseze rapid serviciile medicale și să beneficieze de îngrijirile medicale corecte”, a declarat Valeriu Gheorghiță, la un post de televiziune național.

Sursă: Digi24

Recomandările redacției