Cupa aduce primul succes stagional: FCC ICIM Arad – Olimpia Brașov 70-61

0
444

FCC ICIM Arad a debutat cu un succes în noul sezon din baschetul românesc. Arădencele s-au impus cu scorul final de 70-61 în fața formației Olimpia Brașov, în meciul tur al primei faze din Cupa României.
„Galben-albastrele” au făcut o primă impresie bună în fața propriilor fani, la capătul unui meci în care au arătat că pot pune probleme adversarelor în actuala ediție. Un joc controlat de la un capăt la altul, arădencele au condus pe tabela de marcaj din minutul 1 până la ultima sirenă a Sălii Polivalente. A fost
13-4 în debutul duelului, iar mai apoi 33-17 au fost scoruri concludente pentru prima parte a întâlnirii. Cu toate acestea, oaspetele au reușit un run de 17-5 spre finalul sfertului doi ce a făcut ca fetele pregătite de Miljan Medvedj să intre la vestiare doar cu un avans de patru puncte.
A urmat o repriză secundă în care ICIM-ul a apăsat pe pedala de accelerație când a trebuit. S-a distanțat din nou, iar cu o apărare excelentă (primele puncte pentru Olimpia Brașov în sfertul al 3-lea au venit abia după 7 minute scurse), Aradul nu a avut cum să scape din mână victoria.
S-a terminat 70-61 pentru FCC ICIM, care va disputa sâmbătă meciul retur al duelului. Confruntarea de la Brașov va începe de la ora 18:00.
Pentru FCC ICIM Arad au punctat: Hadzovic 18 puncte, 10 recuperări, Dzombeta 17 puncte, Burdgess 14, Fodor 8, Mercea 7 și Ardelean 6.
Tehnicianul Miljan Medvedj, a fost mulțumit de elevele sale și speră la un succes și pe teren străin în retur. „Sunt foarte mulțumit cu această victorie. Am avut din nou probleme, dar nu vreau să mă plâng prea mult, important este jocul. Jucătoarele au făcut exact ce le-am cerut și sunt foarte mulțumit. Avantajul pe care l-am luat nu este foarte mare, la sfârșit am și rulat puțin jucătoarele, am vrut să dau ocazia și jucătoarelor tinere să simtă cum e să joci într-o asemenea atmosferă. Mergem la Brașov să învingem și după cum am jucat azi avem șanse mari să și facem acest lucru. Mai avem două zile în care avem antrenament, vineri plecăm la Brașov și vom vedea ce va fi. Mulțumesc jucătoarelor pentru că mi-au arătat că se poate. După meciurile amicale și perioada de 25 de zile pe care am petrecut-o cu fetele, nu mai am vreo emoție în legătură cu postul de antrenor principal, deși e prima mea experiență din această postură”, a punctat „principalul” sârb, care l-a schimbat pe conaționalul său, Bogdan Bulj, la cârma ICIM-ului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.