DSC_0946Sute de pasionaţi ai ciclismului ca sport sau pur şi simplu de mersul pe bicicletă ca mijloc de întreţinere a sănătăţii s-au aliniat în centrul oraşului la startul celei de-a treia ediţii a „Cupei Aradului” la ciclism, patronată de primăria municipiului în parteneriat cu Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret, Asociaţia Sportivă Voinţa și Asociația Experiența Multisport şi cu asistenţa Poliţiei Locale Arad.
Organizată pe categorii de vârstă şi de tipuri de biciclete, fiecare categorie având la rându-i subcategorii pentru masculin şi feminin, şi prevă­zută cu o multitudine de premii, această a treia ediţia a „Cupei Aradului” la ciclism a fost un adevărat succes, pe listele de concurs înscriindu-se 554 de iubitori ai pedalelor şi ai pedalatului, de la copii de vârste foarte fragede până la tineri trecuţi binişor de cea de-a doua tinereţe. Un fapt deosebit a fost înscrierea pe listele de concurs şi intrarea în competiţie a unor oficiali ai municipalităţii şi chiar a unor organizatori.
Traseul de concurs a fost stabilit pe „Corso”, între Teatrul de Stat şi Cofetăria Libelula la diferite categorii, de la copii şi până la foarte rapizii conducători de mountainbike sau cursiere, şi-au arătat forţele pe tronsonul dintre Teatru şi Libelula.
Spectacolele „vedetă” ale alergă­rilor pe două roţi au fost cursele de la categoriile Mountainbike, Cursiere şi Open, alergătorii din primele două ca­tegorii având de acoperit cu „peda­larea” trasee mai lungi: ceva mai mult de 17 kilometri cei de la „mtb”, şi aproape 22 de kilometri cei care alergau pe „cursiere”.
Organizatorii „au pus la bătaie” 30 de premii, constând în biciclete, căşti de protecţie, bidoane de apă şi suporţi pentru acestea şi voucere cu valori cuprinse între 500 şi 100 de lei. Printre cei premiaţi s-au numărat şi Sara Eliza Kopka, cel mai tânăr partici­pant înscris în concurs (are frumoasa vârstă de… 2 ani!), şi familia Vida, premiată cu titlul de „cea mai numeroasă şi vitezomană” familie de biciclişti din Arad.
Dincolo de bucuriile victoriilor în curse şi de premii, „Cupa Aradului” la ciclism din acest an a fost manifestarea bucuriei de a face mişcare, sport, într-un cadru foarte bine organizat, şi un semnal că arădenii iubitori ai mersului pe două roţi aşteaptă deja ediţia de anul viitor şi, de ce nu, alte concursuri de acest gen care să fie organizate cât mai des cu putinţă.

Recomandările redacției