Cupa Aradului la Ciclism, ajunsă la a opta ediţie, va avea loc, în 19 mai 2018, în centrul municipiului Arad, concursul fiind organizat pentru toate categoriile de biciclete de oraș, mountain-bike și biciclete de cursă. Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad în colaborare cu ACS Voința Arad și Direcția Județeană de Tineret și Sport Arad.
Întrecerile se vor desfășura pe un circuit închis, pe un traseu din centrul municipiului Arad, Bulevardul Revoluției, cuprins între Tea­trul Clasic „Ioan Slavici“ și intersecția Bulevardului Revoluției cu strada Nicolae Grigorescu (Libelula). Lun­gimea unei ture de circuit este de 1,77 kilometri.
Înscrierile se pot face pe site-ul Primariei Arad, la adresa www.primariaarad.ro, până la data de 18 mai 2018 ora 08.00 și în ziua concursului, în fața Palatului Administrativ, între orele 12.00 și 15.00. Fiecare participant se poate înscrie la una din cele saşe categorii ale competiţiei.
Cursa va fii atent monitorizată de către poliția locală
Câștigătorii vor fi desemnați la finalul numărului de ture alocat fiecărei categorii și vor fi premiați în fața Palatului Administrativ. Comisia de arbitraj va fi formată din 3 arbitri de cursă desemnați de Comitetul organizator pentru fiecare cursă în parte. La această competiție se vor folosi normele Uniunii Cicliste Internaționale și ale Federației Române de Ciclism. Ordinea Publică va fi asigurată de Poliția Locală Arad, Poliția Municipiului Arad și Inspectoratul Județean de Jandarmi Arad. Siguranța Rutieră va fi asigurată de Politia Locală Arad și de Poliția Municipiului Arad – Biroul Rutier. Asistența medicală va fi asigurată la două puncte mobile ale Crucii Roșii și de un echipaj de ambulanță.
Purtarea căștilor de protecție este obligatorie pentru toți participanții de la toate categoriile de concurs. Arbitrii de traseu vor descalifica participanții care se vor alinia la linia de start și nu vor avea casca de protecție asupra lor.
Programul concursurilor și categoriile de concurs:
Ora 15.30 – Categoria 1 – Fa­mily – deschisă tuturor familiilor cu copii în vârsta până la 7 ani, cu un număr minim de 2 participanți pe familie (părinte/tutore + copil) – 1 tură = 1,77 km.
Ora 16.00 – Categoria 2 – Copii între 7 și 10 ani – 2 ture = 3,5 km
Ora 16.30 – Categoria 3 – Copii între 11 și 14 ani – 3 ture = 5,3 km
Ora 17.00 – Categoria 4 – Open – deschisă tuturor participanților cu vârsta peste 15 ani, cu orice tip de bicicletă – 5 ture = 8,85 km
Ora 17.30 – Categoria 5 – Moun­tain-bike profi – 10 ture = 17,7 km
Ora 18.30 – Categoria 6 – Cursi­ere – 12 ture = 21,24 km
Ioana Puraveț

Recomandările redacției