Una dintre cele mai vechi competiții interșcolare din România e în fața unei ediții aniversare. În weekend, Cupa Crisius îi alege pentru al 40-lea an consecutiv  pe cei mai buni dintre cei buni la diferite probe sportive și nu numai. Și de această dată, mii de elevi din țară și străinătate vor concura la: handbal, baschet, minifotbal, tenis de masă, navomodele, aeromodele, aerobic, karate, judo, karting, șah, informatică-grafică, jocuri logice, arte plastice și programe SCRATH și HTML pe o vreme ce nu se anunță prea prietenoasă, dar care nu sperie pe nimeni.

Multe instituții de învățământ din țară și-au anunțat demult prezența, dar delegații puternice sosesc și din Republica Moldova, Serbia Ungaria și – posibil – și din Franța, Spania, Germania sau Norvegia. Festivitatea de deschidere va avea loc vineri, la ora 9, pe stadionul ce a luat numele regretatului Aurel Ardelean, personalitate didactică marcantă originară de Chișineu Criș, decedată în a doua zi de Crăciun.

Ca în fiecare an, Primăria din Chișineu Criș, prin edilul Gheorghe Burdan, acordă cel mai important sprijin financiar Cupei Crisius, pentru ca șeful logișticii să fie profesorul Eugen Gagea. Întrecerile vor fi comprimate în trei zile, astfel că duminică vom afla numele câștigătorilor la fiecare dintre cele 15 probe de concurs.

Recomandările redacției