Cupa Ligii, adjudecată în prelungiri: Steaua – Concordia Chiajna 2-1

0
271

Harababura din fotbalul românesc a făcut ca finala unei competiţii din sezonul trecut să aibă loc în deschiderea noului sezon, iar Steaua şi Chiajna au adus doar câ­teva mii de fani pe Arena Naţională.
Steaua a fost echipa cu inițiativa în atac la începutul meciului, iar Vlad Achim a încercat un șut de la distanță în minutul 17, însă exe­cuția a trecut mult peste poartă.
Enache a ratat și el o ocazie importantă și a șutat în plasa la­terală după o pasă pe culoar pri­mită de la Hamroun.
Stanciu și-a încercat norocul la finalul primei reprize, însă mai întâi șutul său de la marginea careului a fost respins de Mamele în corner, pentru ca mai apoi execuția căpitanului stelist să fie reținută de Bălgrădean.
Cea mai controversată fază a meciului a avut loc cu un minut înainte de pauză. Același Cris­tes­cu a primit o pasă excelentă de la Feussi și a lovit cu capul din plonjon, însă mingea a lovit bara. Mij­locașul Chiajnei a căzut, iar în momentul în care a încercat să se ridice și să urmărească mingea a fost oprit de Gabriel Tamaș și a cerut lovitură de la 11 metri, însă Vasile Avram a lăsat meciul să con­tinue.
Steaua a deschis scorul după o oră de joc, prin reușita lui Momc­i­lovici. Mingea a ricoșat la fundașul sârb după ce Bălgrădean a respins lovitura de cap trimisă de Golu­bovici din centrarea lui Hamroun.
Cristescu a trecut pe lângă egalare cu un sfert de oră înainte de final, când a șutat din unghi pe lângă poarta apărată de Niță.
Câteva momente mai târziu, Bălgrădean a rămas fără reacție la șutul trimis de Golubovici de la margine careului, însă mingea a lovit bara.
Concordia a egalat în minutul 88, prin Pena, care l-a învins pe Niță cu o lovitură de cap, după o pasă primită de la Melinte.
Hamroun a marcat golul victoriei pentru steliști în a doua repriză de prelungiri, din penalty, în minutul 111. Lovitura de la 11 metri a fost obținută de Muniru, după o intervenție a lui Serendiuc.
Cupa Ligii obținută în această seară este trofeul cu numărul 58 din istoria Stelei.
Formații:
Steaua: Niţă – Enache, Tamaş, Toşca, Momcilovici – Achim, Bour­cea­nu (Aganovic 56) – Adi Popa, N. Stanciu (Muniru 102), Hamroun – Tudorie (Golubovic 46).
Concordia: Bălgădean – Feussi (M. Constantinescu 84), Tincu, Ma­mele, Bucurică – Bruno Madeira (Răsdan 78), Melinte – Grădinaru (Serediuc 70), M. Cristescu, N. Roşu – Pena.
Arbitru: Marius Avram; arbitri asistenți: Adrian Radu Ghinguleac, Mircea Orbuleț (toți din București); arbitru de rezervă: Adrian Viorel Cojocaru (Galați)
Observatori: Augustus Constantin (Râmnicu Vâlcea) — CCA, Paul Mincu (București) — LPF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.