Sebis-EnduroLa fel ca și anul trecut, centrul orașului Sebiș s-a transformat iar sâmbătă într-un circuit extrem, cu nume­roase obstacole artificiale. Aceasta deoarece la Sebiș s-a desfășurat „Cupa Sebiş Enduro Chalange”, eveniment înscris în Calendarul Competițional al Federaţiei Române de Motociclism. Tura de „recunoaștere“ – cum se zice, a fost parcursă, de către primarul orașului Sebiș, Gheorghe Feieș însoțit de deputatul Eusebiu Pistru, îmbarcați într-un ATV și urmați îndeaproape de organizator.
Edilul sebișan Gheorghe Feieș a adresat salutul său tuturor celor pre­zenți – concurenți și spectatori, deo­potrivă, spunând printre altele că „este o bucurie că acest concurs deosebit a intrat deja în tradiția locului și că la el se prezintă an de an tot mai mulți concurenți, sporindu-i va­loarea. Spectatorii sebișeni, dar și cei veniți din alte părți au ajuns să cunoască frumusețea acestor competiții“.
Startul a fost dat – cu aproximativ două ore întârziere, datorită caniculei – de către Nicolae Ioțcu, președintele Consiliului Județean Arad care a ridicat, la propriu, deasupra concurenților steagul de start. În competiţie au fost înscriși 78 de concurenți, cu vârste cuprinse între 16 și 54 de ani, după cum au precizat organizatorii.
În ziua a doua, adică duminică, s-a parcurs traseul din zona împădurită din vecinătatea orașului.
După încheierea tuturor probelor s-au făcut premieri – atât sâmbătă cât și duminică – și fiecare concurent premiat, adică locurile unu, doi și trei – de la toate clasele au primit cupe, diplome și… cupe de șampanie.
Trebuie precizat că ediția din acest weekend face parte din Campionatul „Cupa Sebiş Enduro Chalange” care se desfăşoară anul acesta în trei etape. După etapa din mai, de pe Valea Rădeştiului și după cea încheiată ieri, va urma o a treia, tot la Sebiş, în septembrie. Alături de numeroși sportivi amatori, au participat de fiecare dată și sportivi de performanță din ţară și străinătate.
(F.B.; V.S.)

Recomandările redacției