SebisSpectaculoasa manifestare sportivă în care au evoluat câteva zeci de vehicule cu două – dar și cu patru roți, am numit ATV-urile, cu motoare ambalate la maxim în cea mai mare parte a timpului, a adunat și anul acesta mul­țime de oameni în centrul frumosului oraș Sebiș dar și pe traseul extern.
Aceasta deoarece, în week-end-ul trecut la Sebiș s-a desfășurat a patra ediție a „Cupei Sebiş Enduro Challenge 2013”, eveniment înscris în Calendarul Competițional al Federaţiei Române de Motociclism.
Salutul primarului Gheorghe Feieș
La fel ca și anul trecut, sâmbătă, centrul orașului Sebiș s-a transformat iar într-un circuit extrem, cu numeroase obstacole artificiale. Tura de început sau de „recunoaștere“ – cum i se mai zice, a fost parcursă, de către primarul orașului Sebiș, Gheorghe Feieș însoțit de deputatul Eusebiu Pistru, îmbarcați într-un ATV și urmați îndeaproape de organizatorul Cătălin Mocuța.
Edilul sebișan Gheorghe Feieș a adresat salutul său tuturor celor prezenți – concurenți și spectatori, deopotrivă.
„Este o bucurie că acest concurs deosebit a intrat deja în tradiția locului și la el se prezintă an de an tot mai mulți concurenți, sporindu-i valoarea. Spectatorii sebișeni iubitori de adrenalină dar și cei veniți din alte părți au ajuns să cunoască frumusețea acestor competiții. Atât tinerii cât și ceilalți participanți la acest gen de concursuri sunt toți niște profesioniști – cursele lor trebuie să se încadreze în anumite bareme de timp și totodată să fie în siguranță“ – a spus printer altele primarul Gheorghe Feieș.
Președintele Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu – prezent la eveniment a subliniat și el câteva aspecte.
„Ne bucurăm că am putut sprijini derularea în bune condiții a acestei competiții atât de spectaculoase în această zonă atât de frumoasă și de pitorească a județului Arad. Însă trebuie precizat, de asemenea, că aici sunt atrași doar cei care iubesc motoarele, competiția acerbă, riscul calculat – iubitorii de adrenalină, într-un cuvânt“ – a spus acesta.
Deputatul Eusebiu Pistru a subliniat valoarea acestei competiții cât mai ales aspectul că ea se desfășoară în această zonă deosebită a județului Arad.
„Eu sunt mare iubitor al acestui gen de competiții – fiind și în domeniul meu – și nu pot să nu apreciez sprijinul pe care l-a acordat și administrația locală a orașului prin domnul primar Gheorghe Feieș acestui concurs pe cât de spectaculos pe atât de… incomod, oarecum. Oricum sebișenii au ajuns să-l iubescă și mă bucur să văd că sunt din tot sufletul alături de concurenți pe durata probelor prezentate“ – a spus printre altele deputatul arădean. Tot el a pre­cizat și câteva aspecte din desfășurarea ulterioară și mai apoi a făcut și un tur al străzilor traseului alături de primul edil.
Președintele CJA a dat startul
Startul a fost dat – cu aproximativ două ore întârziere, datorită caniculei – de către Nicolae Ioțcu, președintele Consiliului Județean Arad care a ridicat, la propriu, deasupra concurenților steagul de start.
„În competiţia de la Sebiș au fost înscriși 78 de concurenți – și numărul lor crește de la an la an – cu vârste cuprinse între 16 și 54 de ani. Cât des­pre obstacole, nu am dorit să fie gene­ratoare de accidente. Totuși câteva sunt spectaculoase cum este trecerea printr-un TIR. Camionul în cauză chiar a câștigat campionatul «Cel mai frumos camion din România» din 2012. Deci acesta a fost un obstacol… interesant și riscant. Concursul a fost susținut de toți factorii, atât locali cât și județeni, ceea ce este extraordinar“ – a subliniat organizatorul Cătălin Mocuța.
Probele zilei a doua
În ziua a doua s-a parcurs traseul din zona împădurită din vecinătatea orașului.
După încheierea tuturor probelor s-au făcut premieri – atât sâmbătă cât și duminică – și fiecare concurent premiat, adică locurile unu, doi și trei – de la toate clasele au primit cupe, diplome și… cupe de șampanie. Trebuie precizat că ediția din acest weekend face parte din Campionatul „Cupa Sebiş Enduro Challenge” care se desfăşoară anul acesta în trei etape. După etapa din mai, de pe Valea Rădeştiului și după cea de-a doua etapă încheiată ieri, va urma o a treia, tot la Sebiş, în septembrie. Alături de numeroși sportivi amatori, au participat de fiecare dată și sportivi de performanță din ţară și străinătate.
Două căsătorii cu… noroc
O situație cu totul aparte a fost aceea în care, chiar înainte de a începe spectaculosul concurs, la Primăria Orașului Sebiș primarul Gheorghe Feieș a avut programată oficierea a două căsătorii, pe care le-a și oficiat cu bucurie, considerând că este un moment norocos pentru tineri.
„Trebuie să avem respect pentru tinerii care astăzi și-au unit destinele mai ales că îmi amintesc că pe părinții uneia dintre cele două tinere i-am cununat în urmă cu circa 20 ori 22 de ani. Acum tot orașul e în sărbătoare și deci e un moment norocos pentru cele două perechi“ -a spus edilul.
Oricum tinerii căsătoriți au fost întâmpinați și felicitați de toți cei care se pregăteau să urmărească spectaculosul concurs.
O alternativă răcoroasă…
Într-una din discuțiile purtate cu edilul din Sebiș, acesta ne-a mai dezvăluit încă un obiectiv din zonă, care poate fi o alternativă la… căldura din aceste zile.
„Baza de agrement „Paradis“ din Sebiș este un loc deosebit de apreciat, poziționată pe DJ793 Se­biș-Prunișor-Beliu. Ne bucurăm că avem așa o bază de agrement în Sebiș: are tineretul unde să se ducă. Este acolo ștrand, locuri de joacă pentru copii, locuri de cazare. Apreciez ce au făcut acei investitori pentru orașul nostru“ – a precizat edilul.

Recomandările redacției