cuplulRevin ninsorile şi mai şi suntem în plins sezon de gripe şi viroze. Dacă v-a fost recomandat să staţi în casă în această perioadă sau dacă pur şi simplu vă este groază să ieşiţi din cauza vremii, nu trebuie să vă plictisiţi. Puteţi petrece în mod plăcut la gura sobei cu o carte dintre cele recomandate de Anca Giura în rubrica săptămânală Lite­ratură la o ceaşcă de ceai sau puteţi viziona un film dintre cele difuzate în această perioadă. Deci, pentru cei care aşteptau cu sufletul la gură serialul „Arabela” când erau mici, pentru ei, care acuma au crescut mari, şi au alte gusturi, dar mai sunt încă în stare să recunoască câteva cuvinte în cehă şi le plac filmele europene (şi nu se dau în lături de la cele ceheşti), rulează „Cuplul” la Cinemax.
„Cuplul” în regia lui Jaroslav Fuit surprinde doi tineri într-o perioadă complicată a relaţiei lor. După cinci ani de când sunt împreună Michal și Veronika ajung într-un punct critic. El ar vrea ca legătura lor să treacă într-o nouă etapă, să se aşeze la casa lor,  iar ea vrea să se bucure în continuare de libertate şi poate speră într-o limpezire a situaţiei. Pentru că Michal are impresia că Veronika îi scapă mereu printre degete încearcă s-o surprindă cu o vacanţă în Scandinavia. Din păcate nu ştie să facă faţă tuturor provocărilor pe care le întâmpină pe parcursul călătoriei şi nu poate să se adapteze schimbărilor, iar Veronika, mult mai directă şi relaxată nu-şi mai poate ascunde dezamăgirea.
Experiențele de care au parte pe parcursul acestei călătorii devin o oglindă pentru ei înșiși și pentru viața lor de cuplu. Tot ceea ce se întâmplă pare să le indice că n-ar mai trebui să fie împreună. Dar, la un moment dat, în viața lor apare Simon, un tip care are o abordare personală în tot ceea ce face și care nu se împiedică deloc de legi sau de reguli atunci când vrea să facă ceva. El îi ajută pe cei doi să privească totul dintr-o altă perspectivă și, în mod neașteptat, să depășească impasul în care se află.

Recomandările redacției