Cura cu struguri, benefică pentru sănătate și pentru siluetă

0
307

Strugurii sunt boabe calorice și simbol al abundenţei. Aceste fructe cunoscute din vremuri îndepărtate sunt folosite în alimentaţia curentă ca desert, iar în cea
dietetică sub formă de cură.
Strugurii conțin în medie 75-80% apă, 15-20% zaharuri, 0,5% acizi organici și săruri minerale (potasiu, calciu, fosfor, so­dium), vitamine.
100 grame de struguri au în jur de 100 de calorii. Bogăția lor de vitamine arată că reprezintă 30% din doza zilnică de vitami­na B și 50% din necesarul de vitamina C.
Excelente medicamente naturale, stru­gurii sunt bogați în apă, zaharuri și vitamine și săraci în purine și sodium. Se reco- mandă pentru efectul diuretic în nefritele cronice, dar și în litiazele renale.
Cura cu struguri crește totodată volumul de urină și ajută la eliminarea ureei, a acidului uric și a clorurii de sodiu.
Strugurii se recomandă sub forma unei cure și în stimularea activității inte­lectuale, în corectarea unei tulburări de nutriție și în combaterea stărilor febrile. De asemenea, cine urmează o cură cu struguri, trebuie să țină seama că are și contraindicații, în cazul celor cu diabet sau obezitate.
Cura cu struguri
La persoanele slabe se recomandă o cură aditivă, adică de consumare a unei cantități de struguri peste ceea ce mâncați în mod obișnuit, iar cei cu kilograme în plus trebuie să facă o cură substitutive, adică să consume strugurii în locul altor
alimente.
În cura aditivă, cantitatea de struguri nu trebuie să depășească un kilogram pe zi, cantitate repartizată în 3-4 porții, atunci când dieta de bază conține legume și cereale bogate în celuloză.
În cura substitutivă, cantitatea de stru­guri consumată zilnic poate ajunge la 2-3 kilograme, repartizată în 4-5 porții de cite 500 grame fiecare. Durata curei va fi de 10 zile. Uneori, se pot alterna zile de dietă normală cu zile cu struguri. Desigur, îna­inte de a începe o astfel de cură este ne­cesar să obțineți avizul medicului. Stru­- gurii trebuie să fie foarte bine spălați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.