În curând încep lucrările de amenajare a spaţiilor verzi la noul Spital TBC

0
456

tbc

Lucrările de construcţie a noului Spital TBC din municipiu se apropie de finalizare, dar înainte ca unitatea să îşi înceapă activitatea vor trebui amenajate spaţiile verzi. Consiliul Judeţean are deja un proiect de amenajare a spaţiilor verzi, lucrările urmând să coste peste 350.000 de lei.

Noua construcţie este ridicată pe un teren de aproape un hectar, situat la ieşirea din municipiul Arad, proprietate a Consiliului Judeţean. Suprafaţa pe care se va întinde noua secţie este de 4.500 de metri pătraţi.

Spaţiul verde – obligatoriu de amenajat pentru o unitate spitalicească TBC – se va întinde pe o suprafaţă de 3.180 metri pătraţi, pe o suprafaţă de 800 de metri pătraţi urmând să fie montate rulouri de gazon. Pe spaţiu vor forate patru puţuri pentru amenajarea unui sistem de irigare.

Potrivit indicatorilor tehnico-economici, lucrările ar urma să fie gata în şase luni. Noul spital TBC din cartierul Grădişte va avea 120 paturi, din care, 50 pentru pneumologie şi 62 pentru ftiziologie.

Până va fi gata noul spital, secţia TBC se găseşte într-o clădire retrocedată, pentru care Consiliul Judeţean Arad plăteşte lunar chirie către Arhiepiscopia Ortodoxă a Aradului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.