Curățenia de primăvară a fost făcută și nu prea

0
338

În ultimele zile s-au auzit vorbe cum că o mare curățenie de primăvară s-a făcut, sau cel puțin urmează să se facă. Ei bine, din câte se poate observa, până acum diferențele nu sunt prea uriașe și orașul nostru încă nu este nici pe aproape așa de curat pe cum speram noi. 

Este de menționat faptul că, în mare parte, au fost vizate coșurile de gunoi, nu gunoiul în sine și nu păturile, saltelele sau alte lucruri care se găsesc la fiecare pas și care ne fac să spunem că trăim într-o groapă ceva mai mare de gunoi. 

„Fiindcă primăvara începe să se instaleze și fiindcă vrem să o întâmpinăm cu un oraș curat, am dispus astăzi demararea acțiunii de identificare a coșurilor de gunoi stradale lipsă sau deteriorate și repararea ori înlocuirea acestora. Fac totodată un apel la cetățeni pentru o mai mare grijă pentru păstrarea acestor coșuri de gunoi în bună stare, cât și la folosirea lor!“, scria reprezentantul Primăriei Arad pe pagina proprie de facebook în urmă cu câteva zile. 

 Din fericire sau din păcate, s-au rezolvat câteva coșuri de gunoi, dar adevăarata problemă, mai exact cea a ghenelor dintre blocuri, rămâne la fel. Oamenii străzii împrăștie gunoiul care oricum rămâne în tomberoane mai mult decât ar trebui, își fac adăposturi în apropierea ghenelor și tranformă împrejurimile în wc-uri. 

Deranjați în continuare de ceea ce se întâmplă, arădenii au trimis mai multe plângeri prin intermediul aplicației „MyCity“. În ultima plângere, aceștia cereau măcar o toaletă publică care să îi determine pe oamenii străzii să o folosească și să nu își mai facă nevoile pe unde apucă. 

Răspunsul însă a fost unul dezamăgitor pentru arădeni: „În data de 26.02.2020 în cadrul acțiunii «Curățenia de primăvară» a fost salubrizată (zona din jurul ghenei 102). Referitor la solicitarea unei toalete ecologice în zona de tranzit Podgoria nu considerăm oportună amplasarea unei cabine ecologice în zona indicată de dvs. din considerente de igienă și estetică“. Pe scurt, situația rămâne în continuare la fel, schimbarea venind probabil în viitorul foarte îndepărtat pentru că o toaletă ar afecta serios aspectul orașului, pe când restul gunoaielor nu sunt o problemă la fel de mare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.