De câțiva ani, administrația orașului Pecica sprijină și îndeamnă localnicii să se debaraseze de aparatura electrocasnică stricată și nefolositoare, care doar ocupă inutil unele spații din gospodărie, obiectele în cauză fiind obiectul unei ample acțiuni de reciclare. Și pentru a da un impuls acestei acțiuni se acordă o serie de bonusuri, la final organizându-se și o tombolă, premiile fiind tot… aparate electrocasnice.
Astfel, în zilele de 2 și 3 septembrie va fi încă o acțiune de colectare a aparaturii nefolositoare, organizată de Primăria Oraşului Pecica împreună cu Asociaţia Română pentru Reciclare (RoRec). La Turnu și Sederhat acțiunea se desfășoară vineri, 2 septembrie (între orele 9-16) iar la Pecica sâmbătă, 3 septembrie, tot între orele 9-16. Detaliile se pot afla de la Primărie.
„Ca de fiecare dată, cei care reciclea­ză combine, vitrine şi lăzi frigorifice, frigidere, congelatoare primesc garantat un număr de patru cupoane în valoare de 10 lei fiecare, iar cei care predau maşini de spălat rufe şi vase, uscătoare de haine, aparate de aer condiţionat primesc două cupoane de câte 10 lei. Toţi ceilalţi participanţi sunt înscriși automat la tombolă, extragerea fiind luni, 5 septembrie a.c., ora 11, în faţa Sălii Forum. Premiile vor consta în produse electrice şi electrocasnice“ au precizat oficiali din cadrul Primăriei pecicane.  (F.B.)

Recomandările redacției