Curcuma poate fi cultivată cu ușurinţă în încăperile închise. Ea se cultivă din rădăcini (butași din sistemul ra­dicular) asemănătoare cu cele ale ghimbirului, care poate fi găsită în magazine, scrie retete-usoare.info.
Ca să cultivați curcuma în casă, pur și simplu îndepliniți următorii patru pași simpli:
1. Separați o bucățică dintr-o rădăcină mare de curcuma, care să prezinte 2-3 muguri.
2. Umpleți ghiveciul cu substrat bogat în compuși organici, abia umed, dar bine drenat. pH-ul lui ideal variază între 4.5 și 7.5.
3. Introduceți bu­că­țica de rădăcină în substrat, astfel încât ea să se afle cu aproximativ cinci cm sub nivelul solului din ghi­veci și să aibă mugurii orientați în sus.
4. Irigați solul din ghiveci. Cam atât!
Curcuma iubește apa. De aceea, străduiți-vă să o udați o dată la două zile. Mențineți solul umed, dar nu ud foarte tare pentrucă riscați să provocați putre­zirea rădăcinilor.
Peste aproximativ o lună veți observa apariția primilor lăstari.
Sfaturi pentru cultivarea rapidă
Ca să stimulați creșterea rădăcinilor noi, trebuie să mențineți solul ușor uscat între două irigări, fără să-i permiteți să se usuce în totalitate! În mod firesc planta își „trimite” rădăcinile să caute apă, când solul devine prea uscat.
Dacă veți uda planta o dată la două zile, veți putea stimula creșterea nouă, păstrând simultan umiditatea suficientă a solului.

Recomandările redacției