Curtea de Apel îi dă dreptate lui Mladin

0
698

Claudius Mladin, fostul inspector şcolar general al Judeţului Arad, care a fost dat afară de conducerea Ministerului Educaţiei în mai multe rânduri, a câştigat la Curtea de Apel Timișoara şi aşteaptă acum să fie repus în funcție.
Fotoliul va rămâne însă în continuare ocupat de altcineva, cel puţin până când Ministerul Educaţiei va depune recurs. Iată decizia Curții de Apel Timișoara: „Dis­pune anularea Hotărârii Comisiei de Contestaţii, a raportului încheiat în urma soluţionării contestaţiei privind evaluarea activităţii manageriale desfăşurate de către reclamantul Mladin Claudius Lucian în calitate de inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, în anul şcolar 2016-2017, a fişei de evaluare, a rezultatului evaluării şi refacerea procedurii de evaluare conform procedurii prevăzute de OMEN nr. 4315/11.08.2014. Dispune anularea Ordinului nr. 3979 din 18.06.2018 prin care s-a dispus eliberarea reclamantului din funcţia de inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar al Judeţului Arad, începând cu data de 18.06.2018, precum şi încetarea, cu aceeaşi dată, a contractului de management nr.10182/19.08.2015 încheiat între reclamant şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. Obligă pârâtul la repunerea reclamantului în funcţia publică deţinută anterior, cu plata de despăgubiri constând în contravaloarea drepturilor sale salariale, actualizate cu indicele inflaţiei, precum şi a dobânzii aferente, începând cu data revocării sale din funcţie şi până la data repunerii în funcţie”.
Mladin a chemat în instanţă Ministerul Educaţiei Naţionale şi a contestat decizia Comisiei de Contestaţii privind evaluarea activităţii manageriale des­făşurate de către inspectorii şcolari generali, inspectorii şcolari generali adjuncţi din inspectoratele şcolare şi directorii caselor corpului didactic, de pe lângă Ministerul Educaţiei Naţionale.
Adrian Cotuna

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.