tirnovaCurtea de Apel Timişoara a respins ieri cererea formulată în recurs la sen­tinţa Tribunalului Arad de dizolvare a Consiliului Local Târnova, astfel că dizolvarea Consiliului Local Târnova devine legală „de jure”. În consecinţă, la Târnova se vor organiza alegeri pentru locurile de consilieri, în vederea constituirii unui noul Consiliu Local, însă data alegerilor este prerogativă a prim-ministrului.
Decizia Curţii de Apel Timişoara pune capăt unui capitol dintr-un adevărat război între primarul liberal Florin Farcaşiu şi consilierii de alte orientări politice, război în care s-au utilizat cam toate mijloacele dis­ponibile, chiar şi mai puţin ortodoxe. Disputa continuă şi fără menajamente între primar şi consilierii opozanţi a avut repercusiuni neplăcute asupra întregii comune şi a creat probleme deosebite chiar pentru Consiliul Judeţean în cazul programelor în care era nevoie de decizii ale Consiliului Local Târnova, consiliu care nu mai exista fiindcă fusese dizolvat „de facto”.
Decizia Curţii de Apel Timişoara încheie un capitol al războiului de la Târnova, fiindcă este dificil de presupus că disputa va înceta, date fiind antecedentele, respectiv imposibilitatea stabilirii unui dialog calm şi lucid între „beligeranţi”, uzarea de toate mijloacele pentru „debarcarea” primarului liberal de la cârma pri­măriei din Târnova şi măsura radicală a dizolvării Consiliului Local, măsură a cărei legalitate este confirmată acum de instanţa de apel timişo­reană. Cum alianţa liberalilor cu PSD n-a funcţionat la Târnova nici pe vremea răposatei USL, e greu de presupus că va funcţiona de-acum încolo. Nici o colaborare a primarului liberal cu consilierii PDL nu este uşor de prevăzut. Mai mult decât atât, Florin Farcaşiu „se bucură” şi de o opoziţie cruntă din partea etnicilor ucraineni stabiliţi în comună şi care au ajuns cu protestele împotriva sa până la guvern şi la Parlamentul European de la Bruxelles. În aceste condiţii, viitorul relaţiilor dintre partidele politice la Târnova apare sumbru în măsura în care pare imposibil ca Florin Farcaşiu să-şi poată asigura o majoritate li­berală în noul Consiliu Local care va rezulta din alegerile viitoare, dat fiind faptul că sunt şanse foarte mari ca premierul să fixeze data alegerilor pentru noul Consiliu Local înaintea fuzionării PDL cu PNL.

Recomandările redacției