curte apel

Medicul arădean de origine siriană Kaiss Eibo, care a fost trimis în judecată anul trecut pentru ucidere din culpă şi care a fost găsit vinovat de către instanța arădeană și condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, a primit o nouă lovitură.

După ce a făcut contestaţie la decizia primelor instanţe, judecătorii Curţii de Apel Timişoara – trei la număr – au respins-o ca nefondată: Solutia pe scurt: Respinge ca nefondat apelul inculpaţilor. Cu opinie separată în sensul admiterea apelului inculpatului Maja Augustin Daniel şi achitării acestuia şi respingerii apelului inculpatului Kaiss Eibo”.

Medicul primar de chirurgie toracică a lucrat până anul trecut la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. Medicul a ajuns în justiție după ce  o pacientă de-a sa, victimă a unui accident rutier, a decedat în spital în urma unor manevre medicale efectuate de acesta. După acel incident, spitalul a renunţat la serviciile sale, doctorul alegând să opereze la o clinică privată din Arad.

Conform Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, după accident, “investigaţiile medicale au evidenţiat, în cazul victimei de 61 de ani, prezenţa unui revărsat pleural bilateral în cantitate medie cu pulmoni expansionaţi bilateral, rezultate normale însăîn contextul fracturilor costale pe care aceasta le avea”. În aceste condiţii, victima a fost transferată din Secţia chirurgie în Secţia ATI, unde a fost internată, urmând a-i fi monitorizate funcţiile vitale în timpul unui drenaj toracic. În data de 19.06.2012, în salonul ATI  a mers apoi învinuitul Kaiss Eibo, pentru efectuarea drenajului pleural. Cert este că imediat ce învinuitul Kaiss Eibo a introdus trocarul cu tubul de dren în cavitatea toracică a victimei A.A.,  aceasta s-a depreciat brusc hemodinamic şi respirator iar după două ore a fost declarat decesul”.

Recomandările redacției