Curticeanul Mihai și ineuanul Florea împart prima treaptă a clasamentului golgheterilor Ligii a IV-a Arad

0
289

Caravana primului eșalon județean la fotbal nu a mai plecat la drum în acest an calendaristic. Decizia de „înghețare” a tuturor competițiilor sportive din cauza pandemiei de coronavirus a venit cu două zile înainte prima rundă a mini-returului Ligii a IV-a.
În acest moment, se fac planuri pentru reluarea întrecerii în prima parte a lunii iunie, însă nimic nu e sigur. De altfel, asociațiile județene vor ține cont de indicațiile Fderației Române de Fotbal, Federație, care, la rândul ei, depinde de măsurile impuse de Ministerul Sănătății.
Până una alta, avem un „careu de ași” format din Victoria Zăbrani, Frontiera Curtici, Păulișana Păuliș și Unirea Sântana. Cel mai bun golaveraj îl are viceliderul de la Graniță, care prezintă și doi fotbaliști în Top 10 când vorbim despre clasamentul golgheterilor.
Liderul pregătit de Dorel Mutică are chiar patru jucători ofensivi în această ierarhie, cu mențiunea că doi dintre ei și-au marcat golurile pentru alte formații în acest sezon: Gherghel, la Sântana și Mașniță, la Beliu.
Prima treaptă a podiumului e împărțită frățește de doi fotbaliști cu calități fizice și tehnice asemănătoare. Vorbim despre curti­ceanul Alin Mihai, care în cariera sa a îmbrăcat inclusiv tricoul unor divizionare secunde și David Florea, un fotbalist din Gurahonț, care sezonul trecut a făcut furori și în tricoul Pâncotei. Ambii și-au trecut în cont 14 reușite în 15 etape, cea mai bună performanță fiind câte un „hattrick”: Mihai în UTA II – Curtici 0-9, iar Florea în Ineu – Șimand 6-2.
Interesant este că pe lângă cei doi, în Top 10 golgheteri județeni mai găsim doar un atacant de meserie. Este vorba despre Flavius Băd, de la Sântana, care a evoluat inclusiv în Liga 1, la Poli Timișoara, Progresul și Gloria Bistrița, în anii de grație ai carierei sale. Restul sunt mijlocași de meserie.
Dar iată cum arată clasamentul golghete­rilor Ligii a IV-a Arad în partea sa superioară după 15 runde:
1. David Florea (CS Ineu) 14 goluri
2. Alin Mihai ( Frontiera Curtici) 14 goluri
3. Iosif Gherghel (Victoria Zăbrani) 12 goluri
4. Cristian Șulea ( Șoimii Șimand) 12 goluri
5. Eduard Zele ( Victoria Zăbrani) 12 goluri
6. Remus Avrămuțiu ( Frontiera Curtici) 11 goluri
7. Ovidiu Ghergar ( Victoria Zăbrani) 8 goluri
8. Vasile Mașniță ( Victoria Zăbrani) 8 goluri
9. Adrian Popa ( Păulișana Păuliș ) 8 goluri
10. Flavius Băd ( Unirea Sântana) 7 goluri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.