Prin decizie de Comitet Executiv, AJF Arad a „uns-o” campioană pe Victoria Zăbrani, echipa aflată pe primul loc în clasamentul Ligii a IV-a în momentul întreruperii campionatului, cauzată de pandemia de corona­virus. Echipa lui Dorel Mutică avea cu două puncte mai mult decât Frontiera Curtici, care acum se consideră lăsată în offside de șefii fotbalului județean.
E drept, la chestionarul pe care l-au completat în urmă cu trei săptămâni, „grănicerii” spuneau că nu pot respecta protocolul pe sănătate impus de autorități, dar: „De atunci s-au mai schimbat unele lucruri, măsurile nu mai sunt atât de restrictive și, în plus, era clar că nu mai exista timp pentru play-offul cu patru sau șase echipe, despre care se vorbea în chestionar. În schimb, un meci de baraj între primele două echipe clasate, așa cum se organizează și la Liga a III-a, stătea în picioare. De altfel, i-am și transmis verbal, într-o discuție amicală, domnului Vasile Rad, secretarul de la AJF Arad, dorința noastră de a juca un meci sau două împotriva celor de la Zăbrani. Aveam posibilitățile financiare să facem și testări, să respectăm și celelalte măsuri impuse de autorități, există chiar un excedent în bugetul clubului prin grija autorităților locale. Acum, însă, am aflat că Zăbraniul e campioană, ceea ce nu ni se pare deloc normal. Am discutat și cu domnul primar Bogdan Ban, dar și cu antrenorul Radu Anca și ambii sunt foarte supărați. La fel ca și noi, cei din conducere și, bineînțeles, jucătorii. Meritul sportiv trebuia să pri­meze, așa că cel puțin un joc Zăbrani – Curtici era necesar pentru acest final de sezon. Cred că și pentru cei de la Zăbrani era util acest joc înainte de participarea la barajul de promovare, în cazul în care nu am fi câștigat noi. Ei oricum trebuie să respecte protocolul înainte de baraj, cheltuielile erau aceleași pentru ei, ca și pentru noi”, susține Sorin Grec, președintele Frontierei.
În replică, secretarul AJF Arad spune că votul CEX e suveran și nu are nicio implicare în acest caz. „E adevărat că am discutat cu domnul Grec, dar asta nu înseamnă că eu am avut vreun un cuvânt de spus astăzi. Nici măcar nu am drept de vot, Comitetul Executiv e singurul ce poate decide. Votul a fost majoritar pentru decretarea echipei Victoriei Zăbrani ca și campioană a județului, nu știu de ce cei de la Curtici aduc numele meu în joc”, spune Vasile Rad.

Recomandările redacției