Așa cum după vă dezvăluiam la finalul anului trecut, activitatea la Frontiera Curtici a intrat pe făgașul normal odată cu deblocarea fondurilor la noua societate înființată în vara lui 2017. A fost un proces lung, anevoios, dar de care primarul orașului de la Graniță e mândru. „Am avut ceva bătăi de cap, dar acum putem spune că suntem sută la sută în legalitate privind investițile în clubul sportiv Frontiera Curtici. Avem avizele instituțiilor publice, cele mai importante fiind cele de Ministerul Tineretului și Sportului și Consiliul Concurenței, iar fotbalul și celelalte secții ale clubului au parte de un buget important. Le doresc multă baftă sportivilor noștri, îi doresc bun venit președintelui Sorin Grec la club, sunt convins că rezultatele vor apărea la primăvară”, spune Bogdan Ban.
Într-adevăr, Grec și-a intrat în pâine odată cu plățile făcute către actualii și foști jucători în ultimele zile ale lui 2017, iar, marți, i-a prezentat echipei pe noii antrenori. Așa cum anticipam, unul dintre ei este Flavius Moisă, doar că acesta va face tandem cu prietenul și colegul său de la Viitorul Arad, Adrian Sasu. Cei doi au și condus un prim antrenament la Curtici, la care au luat parte și noile achiziții. Este vorba, în primul rând, de Marco Brozbic și Octavian Moisă, fundașii centrali pe care s-a bazat Victoria Felnac în turul campionatului. O. Moisă vine să-i dea și o mână de ajutor fratelui său mai mic, aflat la a doua sa aventură în calitate de antrenor principal la o echipă de seniori, după ce a mai pregătit-o și pe Aqua Vest. În rest, a mai condus echipele de juniori mari ai răposatei Gloria, dar și juniorii C de la Viitorul.
Tot la capitolul achiziții îi regăsim pe foștii fotbaliști ai Victoriei Zăbrani, Laurențiu Olariu și Rafael Varga. De fapt, fotbalistul de bandă stânga se întoarce la echipă doar o jumătate de an, făcând parte din formația Curticiului ce ocupa locul 3 în sezonul 2016-2017 cu Dinu Maghici la timonă. „După 6 luni de demersuri juridice, domnul primar și viceprimar au reușit să finalizeze actele clubului și să putem intra în normalitate odată cu începtul anului. Avem prevăzut un buget important, vrem să fim din nou același club serios pe care îl știe toată lumea. Am semnat și cu noii antrenori, Moisă și Sasu, dar și cei patru jucători, Brozbic, Tavi Moisă, Olariu și Varga. În total, am avut 19 jucători la reunirea de azi, mai așteptăm doi și cred că lotul va fi complet. Ne dorim să mai aducem un junior de la Viitorul Arad, dar și un atacant ce are golul în sânge, iar acest sens l-am mandatat pe antrenorul Moisă să găsească un astfel de jucător.  Chiar dacă există posibilitatea reală ca nici o echipă să nu retrogradeze din Liga a IV-a, ne propunem să facem cât mai multe în retur. Nu vrem să fim chiar noi echipa de pe ultima poziție a clasamentului la finalul campionatului”, a spus Sorin Grec, noul președinte al Frontierei.
„Alb-albaștrii” vor continua pregătirea pe plan local, unde – probabil – se va desfășura și un mini-cantonament la începutul lunii viitoare. Curticiul ocupă ultimul loc în clasamentul Ligii a IV-a Arad, cu un singur punct strâns în 14 partide, în urma remizei interne cu Socodorul.

Recomandările redacției