De pe 8 octombrie, din etapa cu numărul 11 a ligii secunde, UTA nu a mai jucat în fața propriilor suporteri cu doi atacanți de careu. Ultima oară se întâmpla în partida cu Pandurii Târgu Jiu, când Curtuiuș devia balonul pentru primul gol în campionat al lui Florea pentru „Bătrâna Doamnă”. Acel meci se încheia la egalitate (2-2), după care a urmat un singur succes (3-0 cu Miroslava) și două înfrângeri la rând (2-3, cu Luceafărul și 1-2, cu ASA Târgu Mureș), când ba a lipsit Curtuiuș, ba Florea.
Cei doi au făcut pereche în ata­cul „roș-albilor” din nou la Brăila, reușind trei dintre cele patru goluri ale utiștilor, care s-au întors cu toate punctele de pe Dunăre. Sâmbătă, vor fi vârfuri de lance cu  FC Argeș pe terenul tabu de la Șiria. „Au fost meciuri cu multe pro­bleme în acest campionat, rar întâlnite la o echipă de fotbal. Ba ni s-au accidentat concomitent primii portari ai echipei, ba am fost nevoiți să jucăm la mijlocul terenului cu fundași laterali, ba am avut probleme cu atacanții, unul suspendat, celălalt accidentat, au fost situații în care a trebuit să găsim cele mai bune soluții. Acum, e foarte important pentru noi că îi avem la dispoziție atât pe Florea, cât și pe Curtuiuș. Se simt și se completează, am reușit destule goluri cu ei pe teren și ne dorim să se întâmple asta și sâmbătă”, a menționat Cristi Todea, antrenorul principal al „roș-albilor”.
Revenind puțin la partea cu accidentarea portarilor, se pare că sunt vești bune în ceea ce-l privește pe Alex Barna. „Încă mai așteaptă rezultatele unor investigații. Din ce știu mai are de efectuat un set de analize, există și semnale pozitive în ceea ce-l privește”, ne-a mai mărturisit fostul mijlocaș.
UTA a primit confirmarea că va mai disputa cel puțin două partide oficiale în 2017 și ambele pe teren propriu. Întrebat dacă simte că își joacă postul de antrenor principal în următoarele 180 de minute oficiale, Cristi Todea a spus: „La UTA e nevoie să câștigi tot timpul. Oricine e pe bancă și lucurile nu merg bine, postul lui e mereu în pericol. Dar, e mai puțin important acest lucru, ci ceea ce reușim să să facem pe teren pe acest final de tur și de an”.

Recomandările redacției