Cuvinte frumoase la adresa doctorului Cristian Sârb din Sebiș

1
5248

de Voicu Sida

De cele mai multe ori diagnosticul și tratamentul unui medic reprezintă felul în care acesta se apropie de pacient, la fel după modul în care îi vorbește. Trebuie să recunoaștem că doctorii și întreg personalul medical au trecut și trec în continuare printr-o perioadă foarte grea. Au fost și încă mai sunt cu mâinile goale, expuși total în fața urgiei care a pus stăpânire pe întreaga planetă. Dar eu vreau să mă refer în acest editorial la comportamentul unui medic la adresa pacienților săi. Atât în cadrul spitalului pe care îl coordonează, cât și în stradă. Astfel de doctori, precum Cristian Sârb, directorul Spitalului Orășenesc Sebiș, sunt rari. Să aibă atât de mare respect față de fiecare pacient care îi trece pragul sau pe care îl vede așteptând pe holurile spitalului, mai rar îți este dat să întâlnești în România. Cuvintele sale de alinare vindecă poate mai mult și decât medicamentele.

Am avut ocazia să văd chiar eu cum abordează un pacient. Parcă înainte de a pune diagnosticul, te tratează cu zâmbetul și cu vorbele frumoase. La fel abordează pacienții și personalul aflat în subordinea doctorului Cristian Sârb, ceea ce denotă o disciplină, un respect și un comportament unitar față de bolnavi.

Am adresat totuși o întrebare domnului director și anume de ce servicii pot beneficia cetățenii în cadrul Spitalului Orășenesc din Sebiș? Spitalul deservește întreaga zonă, aici venind pacienți de la Luncșoara, comuna Hălmagiu până la Sebiș. Deci Spitalul de Boli Cronice Sebiș oferă următoarele servicii medicale: Regim de internare continuă în specialitățile: Pediatrie, Interne, Neurologie, Balneo-Fiziokineto-Terapie și Recuperare medicală Pneumofiziologie; Regim ambulator de specialitate Pediatrie, Interne, Neonatologie, Obstetrică și Ginecologie; Urgențe, cameră de gardă; Radiografie și imagistică medicală; Laborator analize medicale ultra-modern; Laborator de biologie moleculară cu testare RT-PCR și determinare anticorpi.

În mare, cam astea ar fi. Spitalul condus de doctorul Cristian Sârb mai are și alte proiecte, odată cu finalizarea ambulatorului nou. „Important este ca atunci când îți vine bolnavul sau pacientul, să îl primești cu căldură sufletească. Ei vin la noi atunci când sunt bolnavi, iar în special pentru cei bătrâni este foarte important modul în care reușești să te apropii sufletește de ei. Relația medic-pacient este extrem de importantă în actul medical“, mi-a dezvăluit Cristian Sârb.

Da, așa este, domnule doctor. Dar să știți că nu sunt mulți așa cum vă văd eu pe dumneavoastră. Numai cuvinte frumoase am auzit despre doctorul Sârb de la Sebiș, de la oameni proveniți chiar din zone precum Hălmagiu, Hălmăgel sau Vârfurile. Noi, ce să vă mai spunem, decât să aveți parte de un an bun, plin de proiecte, multă sănătate și succes!

 

1 COMENTARIU

  1. Păcat ca acest articol este scris de un gunoi ca Sida . Bai mare “ziarist “ , tu ești un nefutut , crizat și incapabil om , nerealizat pe toate planurile , nici măcar tentativa de ziarist ci prieten cu Ziariștii . De ce nu scrii de neamurile tale , traficanții de țigări ?
    Poți sa nu publici comentariul meu , dar toți știm ca ești o zdremta …..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.