În timp ce Prefectura Arad anunța o ședință ce va avea loc mâine, de la orele 10, în vederea identificării soluțiilor optime pentru deblocarea situației existente, la sediul D.R.D.P. din Timișoara se desfășura o altă întâlnire pe același subiect.

Potrivit ing. Cristian Ipravnic, directorul general regional, în cadrul ședinței s-a vorbit despre posibilitatea rezolvării problemei legate de drumul de acces către cartierul Via Carmina. Aceștia vor ca părțile implicate să rezolve această problemă, urmând a transmite soluția finală propusă de aceștia. „D.R.D.P. Timișoara a solicitat ca, până mâine, 7 august 2018, ora 10, când va avea loc o întâlnire la Instituția Prefectului Județului Arad, părțile implicate să se consulte cu proiectanții și avocații și să transmită către D.R.D.P. Timișoara soluția finală propusă a fi proiectată și acceptată de ambele părți în vederea realizării acceselor, modelul de protocol agreat și termenele de finalizare a proiectului și execuției lucrărilor de amenajare a acceselor, a menționat ing. Cristian Ipravnic.

La discuții au participat reprezentanți ai dezvoltatorilor imobiliari din cartierele adiacente DN 7, primarul comunei Vladimirescu, proiectanți, I.P.J. Arad – Serviciul Rutier, un reprezentant al locuitorilor din cartierul „Via Carmina” și conducerea D.R.D.P. Timișoara.

Dacă părțile vor încheia, pe cale amiabilă, o înțelegere pentru intrarea în legalitate în ceea ce privește asigurarea acceselor din/dinspre DN7, D.R.D.P. Timișoara va debloca cele două căi de acces și, împreună cu I.P.J. Arad, va stabili ce măsuri provizorii de siguranța circulației se vor adopta pe acest sector de drum pentru evitarea incidentelor rutiere”, a adăugat directorul general regional, ing. Cristian Ipravnic.

Urmează de văzut ce se va decide în ședința programată de către Prefectura Arad, care va avea loc mâine, la orele 10, în Sala Rotondă din cadrul Instituției Prefectului – Județul Arad.

Recomandările redacției