„Dacă ai pășit măcar odată în locul acela nu are cum să nu îți fie dor”… iar dorul ar putea fi stins de abia la anul

0
265

Oricât de optimist se arată Laszlo Balint după discuțiile cu reprezentanți ai oficialităților locale, realitatea privind stadionul „Francisc Neuman” e doar una. Lucrările sistează în Calea Aurel Vlaicu, noul primar interimar vorbind de curând despre organizarea unor alte licitații pentru finalizarea arenei. „Sunt în discuţie construirea spaţiilor pentru presă şi a închiderilor laterale ale stadionului. Urmează să fie lansată licitaţia, dar nu putem şti când va fi declarat câştigătorul şi când vor începe efectiv lucrările, pentru că pot apărea contestaţii”, spunea Călin Bibarț la finalul lunii iunie.
Așadar, la plecarea la Bruxelles, Gheorghe Falcă a lăsat „cartoful fierbinte” al arenei ce a depășit deja două termene de finalizare în mâna succesorilor săi. Încetul cu încetul și aceștia realizează că oricât ar încerca să „vopsească” propagandistic lucrurile, stadionul nu se va construi de unul singur. Nici darea în folosință a gazonului ce ar trebui montat până la finalul acestei luni nu mai e atât de sigură. Exemplele negative ale „Arenei Naționale” sau noul „Ion Oblemenco”, când rulourile deveniseră adevărate câmpuri de cartofi, sunt încă vii în mintea iubitorilor sportului rege și cine riscă să plătească (și) electoral o astfel de imagine și la Arad?
Dar nu gazonul rămâne marea problemă sau scaunele ce ar putea fi montate în trei-patru săptămâni, ci restul infrastructurii pentru care, după cum spune char Bibarț, e nevoie de alte licitații. Iar în România aceste proceduri durează, iar la Arad, mai ales în cazul arenei din Calea Aurel Vlaicu, timpul parcă se dublează, chiar triplează.
Până una alta, pe pagina de Facebook Ultras Arad a apărut un desen superb al vechii arene construită de baronul Francisc Neuman în 1945. Atunci, s-a muncit zi de zi, cu lopata, cu roaba, după posibilității vremurilor. Iar în zece luni s-a finalizat unul dintre cele mai frumoase stadioane din România sângerândă după cel de-al Doilea Război Mondial.
Au trecut aproape cinci ani de când a fost demolat vechiul stadion UTA și 46 de zile de când a expirat al doilea termen de finalizare a stadionului „UTA-Francisc von Neumann”. Iar fanii arădeni subliniază: ”Dacă ai pășit măcar odată în locul acela nu are cum să nu îți fie dor”…iar dorul ar putea fi stins de abia la anul. Și asta, în cel mai fericit caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.