Dacă dragoste nu e, nimic nu e ……

0
652

Valentine’s Day, o sărbătoare împrumutată, ca de altfel multe alte sărbători. De la Revoluție încoace, ne tot place să împrumutăm și să credem că acel lucru a fost dintotdeauna al nostru. Nu mi-au plăcut niciodată lucrurile împrumutate, cu atât mai puțin așa zisele sărbători aduse de peste Ocean. Dar cred că e singurul eveniment împrumutat, pe care îl accept. Mulți spun ,,avem și noi sărbătorile noastre”. Da, așa este, avem. Dar ce rău este în a sărbători încă odată iubirea? Ce e rău în a dărui o floare, în a spune încă o vorbă frumoasă persoanei dragi?

Este adevărat, iubirea s-a transformat într-una  comercială în ultimul timp. Ziua de 14 februarie a devenit o zi pentru consumatorii de cantitate. Sunt mulți care, în această zi se înghesuie când aud că este un concurs care are la bază sărutul. Nu contează că nu cunoști persoana pe care urmează să o săruti, că nu ai sentimente, important e să câștigi premiul. Și dacă iubirea comercială durează doar o zi, negustorii nu stau cu mâinile în sân. Împachetează tot ce au, în inimioare. Oamenii sunt dornici să adune cât mai multe inimioare în această zi. Păcat că se preferă inimi de pluș în locul celor care bat.  E uimitor cu câtă lejeritate ne lăsăm invadați de comercial. A iubi înseamnă a fi într-o continuă sărbătoare. Iubirea nu are termen de garanție, ea nu este valabilă doar o zi.

Dar mă întreb totuși, dincolo de comercial,  ce e rău în a te uita cu drag și cu bucurie la o sărbătoare care pomenește sau serbează iubirea? Ce e mai frumos pe lumea asta decât iubirea? Nu e nimic deplasat în această zi de 14 februarie, exceptând zona de marketing , pentru că  transformă iubirea în comerț.

E loc totuși de o floare, de un cuvânt frumos față de omul iubit  și este un prilej bun să ne reamintim că iubirea ține lumea aceasta. Eu văd acestă zi dintr-un punct de vedere mai relaxat, mai luminos, pentru că este totuși, o sărbătoare cu energii pozitive.

Este un prilej să recunoaștem că dragostea este esența creștinismului și  dacă dragoste nu e, nimic nu e, nu-i așa?

Cred că mai multe zile care să ne amintească de iubire, nu dăunează nimănui. Nu trebuie să fim încrâncenați. Putem să dăruim flori și de Dragobete și de Valentine’s Day și de 1 și de 8 martie. E loc pentru toate, dacă aduc cu ele iubirea adevărată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.