insomnie_somnEşti surmenat, stresat sau foarte emotiv şi din pricina asta dormi prost sau ai adesea insomnii? Pentru astfel de situaţii poţi recurge la tratamente alternative, care îşi dovedesc eficacitatea în cele mai multe situaţii.

De ceva vreme ţi se întâmplă să te trezeşti noaptea şi să nu mai poţi adormi la loc? Sau seara, după ce te bagi în pat, îţi vin mii de gânduri care îţi alungă somnul? Aceste manifestări pot fi consecinţa unei tensiuni nervoase, a unei hiperactivităţi sau a unei anxietăţi cronice. Adesea, şi anumite evenimente ne împiedică să dormim: nunta, un deces, examenele… Iată cum poţi contracara insomniile pasagere.

• Prin acupunctură. 
Dacă întâmpini dificultăţi înainte de a adormi sau te trezeşti noaptea, încearcă nişte şedinţe de acupunctură care asigură libera circulaţie a energiei din corp. În primul caz, acele vor regla funcţionarea creierului, prin aflux energetic şi te vor ajuta să adormi. Dacă te trezeşti noaptea, în funcţie de ora la care o faci, se va stabili organul care are probleme. Se spune că energia străbate meridianele corpului nostru după un ciclu anume. La fiecare două ore, această energie trece de la un meridian la altul, vizitând toate organele în 24 de ore. De la ora 23 la ora 1.00, energia circulă pe meridianul vezicii biliare, de la 1.00 la 3.00, pe cel al ficatului etc. Specialistul în acupunctură va regla exact activitatea organului cu probleme. Dacă te trezeşti, de exemplu, mereu la ora două noaptea, îţi va trata meridianul ficatului. De obicei, în astfel de situaţii, două şedinţe (una pe săptămână) sunt suficiente.

• Ia suplimentele nutritive pe bază de magneziu.
Oligoelementele sunt indispensabile bunei funcţionări a creierului şi a sistemului nervos. Dacă acestea sunt în cantităţi insuficiente, primul care suferă va fi somnul. Printre cele mai importante oligoelemente se numără magneziul. Acesta are rol în relaxarea nervoasă, completând această acţiune. Este bine să iei suplimente nutritive pe bază de magneziu timp de 15 zile pe lună. Asocierea magneziului cu cobaltul este foarte bună în situaţii de insomnii cauzate de stres. Ia o capsulă sublinguală (se topeşte sub limbă), seara, timp de o lună. Acest remediu este recomandat dacă tulburările de somn sunt asociate cu aerofagie sau dureri de cap.

Sursa: Libertatea.ro

Recomandările redacției