Certificatul verde COVID a devenit obligatoriu în România pentru majoritatea activităţilor.

Astfel, arădenii care au facut doza a treia a vaccinului anti -Covid și nu și-au descărcat încă certificatul verde, pot să o facă peste zece zile de la efectuarea dozei trei (booster).

„Pentru doza trei se generează un certificat nou. Va apărea 3/3 la numărul de doze. Va fi valid imediat de la generare”, spun reprezentanţii Ro-Vaccinare.

Persoanele care pot obţine Certificatul Digital UE după vaccinare sunt cele care au efectuat schema completă de vaccinare în România (adică două doze), dar şi cele care au şi doza booster. Potrivit Ro-vaccinare, certificatul digital se validează daca au trecut zece zile de la vaccinare.

Cei care și-au descărcat deja certificatul verde emis după cea de-a doua doză de vaccin nu sunt obligate să îşi genereze un nou document, chiar dacă au efectuat şi doza a treia, pentru că cel vechi este valabil până în luna iulie a anului viitor.

Potrivit STS, persoanele care au probleme la generarea unui certificat verde pot primi ajtor la adresa de mail certificate-vaccinare@ms.ro sau la numărul de call center 021/414.44.25. 

Recomandările redacției