Peste 100.000 de motoare pe benzină turbo TCe 90 au fost produse la Uzina Mecanică şi Şasiuri Dacia de la Mioveni, de la intrarea în fabricaţie a acestui tip de propulsor, au anunţat miercuri reprezentanţii producătorului auto.

„Este vorba de cel mai nou motor produs la Uzinele Dacia, care echipează modele din noua gamă – Logan, Sandero, Sandero Stepway şi Logan MCV. Cu o concepţie inovatoare, propulsorul TCe 90 cântăreşte cu 15 kg mai puţin decât un motor de putere echivalentă”, se arată într-un comunicat remis AGERPRES.

Producţia noului motor a început în 2012, iar până la sfârşitul lui 2013 linia de fabricaţie va fi adaptată pentru o capacitate de 450.000 de unităţi pe an, se mai precizează în comunicat.

Motorul de 898 cm3 în trei cilindri, supraalimentat, are un consum scăzut de combustibil (5,2 l/100 km) şi un nivel al emisiilor de CO2 de numai 119 g/km.

Piesele integrate în noul motor sunt realizate integral în cadrul fabricii de la Mioveni, Uzina Mecanica şi Şasiuri Dacia fiind prima uzină din cadrul Grupului Renault care produce acest motor.

Întinsă pe o suprafaţă de 16 hectare, Uzina Mecanica şi Şasiuri Dacia este cea de-a doua mare uzină situată pe platforma industrială de la Mioveni şi prima din cadrul Grupului Renault la nivel mondial din punct de vedere al diversităţii proceselor.

Uzina are peste 3.600 de angajaţi, dintre care 27% sunt femei. În cele şapte departamente de fabricaţie sunt produse piesele brute din aluminiu, se uzinează şi se asamblează motoarele şi cutiile de viteze, se montează punţile faţă şi spate, se presează şi se sudează osiile şi cadrele grupului moto propulsor pentru vehiculele din gama Dacia, Renault şi Nissan, asamblate la Mioveni şi în alte uzine din lume.

 

(AS – autor: George Onea, editor: Karina Olteanu)

 

Recomandările redacției